Yahoo Mesennger

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Yahoo Mesennger

Post  w@n$ tec on Wed Oct 15, 2008 5:25 pm

Assalamualaikum...ada sedikit maklumat sulit untuk guru pelatih,,, untuk pengetahuan semua,,,ana telah mengkaji bagaimana untuk menggunakan yahoo messenger tanpa sebarang halangan.. berita ini hanya untuk mereka yang sudah tahu cara menebusi internet tanpa menggunakan ip IPTB... oleh hal yang demikian,,,sila datang ke bilik ana dan insya Allah ana akan tunjukkan caranya.. moga kita semua dapat memanfaatkannya dengan sebaik yang mungkin.. lagi satu,, jangan lupa puasa 6 di bulan syawal... ada satu hadis Nabi Muhammad S.A.W yang mafhumnya,,, barangsiapa yang berpuasa 6 di bulan Syawal adalah umpama dia berpuasa selama satu tahun.. Jazakumullhu Khairan Kathira.... akulihaza wa astagfirullahal azim li walakum... Assalamualaikum,,,

w@n$ tec
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: Yahoo Mesennger

Post  T-Max on Wed Oct 15, 2008 5:40 pm

waaa...mirc boleh tembus ak??

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

share la...

Post  jun_4890 on Wed Oct 15, 2008 10:35 pm

salam'alikum $ slm ukhwah..mnarik 2,nk tau gak camna....bdk laki snang la bleh p bilik ..tp hat pompn,payah la kan....habaq ja la kt cara dia kt forum ni...buleh share.....mst rmai lg nk tau study

PeEAcE nO wAR...

jun_4890
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

ye ker

Post  cakpung on Wed Oct 15, 2008 11:56 pm

guner meebo ker..

cakpung
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

...

Post  cakpung on Thu Oct 16, 2008 12:05 am

meebo.com ker?

cakpung
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

xleh..

Post  pakupyg on Thu Oct 16, 2008 1:18 am

meebo pon kena blok..web meebo pon tergolong dlm entertainment..

pakupyg
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Mudah Sahaja

Post  w@n$ tec on Thu Oct 16, 2008 1:29 am

Assalamualaikum... hm,,maaf kerana membuat antum suma tertunggu2.. setahu ana,laman web mebo dan e buddy mempunyai fungsi yg sama iaitu untuk chating... tp, lepas satu per satu ujian dilakukan,,barulah berjaya.. hm, ana cuma saja2 test di Yahoo Messenger ni, xsangka ia berhasil.. ana rasa nisak xdak satu barnamij untuk melepasi gateway IPTB,, jd antunna suma kena ikhtiyar mencari di internet.. mungkin rijal ada kot,,tp ana xpastilah.. ana xleh nk ibhas secara wadih kaifiyah li chating,, waiza nak juga,,antum carilah ana..klu jumpa ana kat library ke, kelas ke,,terus tnya lianna perlukan alkolam wal warokun liibhas... maas salamah wa ilal liqaq,,

lagi satu,, esok pas mgrib klu x silap anala ada jamun raya anjuran JAPIM,,, jadi jgn lupa mai surau...tp niat yg utama ialah ikhlas, TIADA PAKSAAN,,takut ada orang salah sangka pulak nnt,,hahahah,,,,

makan nasi, ayam bakar, apa ntah lagi,,,byklah,tp sambal sotong xde,,kesian mereka yg meminati sambal sotong..huhuhu... hari jumaat pula JPP wat jamuan raya,,, wah,,,xsangka Allah kurniakan banyak nikmat kepada guru pelatih IPTB... moga sama2 kita bersyukur ya...

ان شكرتم لأذيدنكم ولان كفرتم ان عذابي لشديد

akulihaza waastagfirullhal azim li walakum... Assalamualaikum Warahmatullahi wabarakatuh

Busu TechNoloGy

w@n$ tec
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Open House

Post  AriffPutera on Fri Oct 17, 2008 3:33 am

Malam ni JAPIM wat open house kat surau. Pagi sok pas Yaasin dgn tahlil, JPP wat open house kat dpn Kirkby. Isnin Kolej Kediaman wanita wat plak. Kolej yg mna 1 ntah. Kolej kediaman lelaki xdak wat lg. Ada rncg tp tu la dia, tkot xdak sokongan moral dan fizikal dari depa smua. Nk wat sng ja. Sponsor blh cari, collection blh wat. Taun 2005 dlu, kmi collect RM5 sorg ja. Smpai nk termuntah2 mkn. Klau angpa dak2 laki stuju, kita blh rncg. Tp kne bg kerjasama dr segi moral dan tenaga kerja la. Klau dak, wat jerih je la.. Haha..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

jawapan

Post  w@n$ tec on Fri Oct 17, 2008 11:05 pm

assalamualaikum,,

baiklah,,biar ana bg tau jawapan nk guna ym,,,

mula,, open yahoo mesengger dulu,,kemudian kelik dekat messengger, kemudian kelik dekat connection, kemudian pilih connect via proxy server,,, kemudian enjoylah....ok???

w@n$ tec
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

macaman aih..

Post  TOKCIK on Fri Oct 17, 2008 11:16 pm

tma kaseh wan...tapi xbulih pown...lagu manaa aih...xreti aih..detail lagi..maklumlah dah tua...uhuk2..

TOKCIK

Jumlah posting : 87
Join date : 12.09.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

senanglah tokcik oi!!

Post  w@n$ tec on Fri Oct 17, 2008 11:24 pm

salam,,la lani enta katna?? mai bilik analah,,,ana tunjukkan,,, kan ada setting ym kat atas belah kiri tue...just tukar setting internet sahaja...xpun call ana 0134926823,,,ana try bg tau cara dia...akulihaza

w@n$ tec
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: Yahoo Mesennger

Post  Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik