Selamatkan Palestin

Halaman 1 dari 3 1, 2, 3  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Selamatkan Palestin

Post  amanPale on Tue Dec 30, 2008 3:07 pm

Hati ini hancur luluh melihat saudara seislam kita yang dibunuh oleh pengganas no 1 dunia yahudi Laknatullah!!!!
jiwa mana yang tidak sedih melihat ratusan umat islam mati bergelimpangan angkara serangan udara yahudi laknatullah,bahkan dikatakan akan berlaku pula serangan darat secara besar besaran keatas gaza. Atas semagat perikemanusiaan saya merayu kepada semua warga IPTB untuk bantu rakyat palestin yang teranaiya di sana.

amanPale
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

teringat..

Post  TOKCIK on Tue Dec 30, 2008 8:23 pm

assalamualaikum..

semoga amanPalestin di berkati Allah..

topik ni mengingatkan tokcik pd penderitaan Palestin yg menjadi kewajipan seluruh umat Islam untuk sama2 membaantu..

tokcik harap pihak2 bertanggungjawab di IPTB dapat membuat satu saluran mudah untuk menggalakkan sekaligus menjadikan tabiat rakyat di IPTB menghulurkan bantuan berupa wang(kalu ada dinar emas ok jugak Very Happy ) untuk Palestin...tentu ada caranya kn...

tokcik sendiri bukanlah jenis keluar sgt..jd,nk keluarkn duit untuk menderma tu sgtlah jrg..nmpk peluang di psr mlm shj..nk pergi bank in pon susah jugak bg yg xda kenderaan(duit syiling xboleh di bank in guna mesin tu)..nk ke kaunter byk pulak masa di ambil..(banyak saja alasan tokcik kn)

sebenarnya kalau nk tambah pahala seribu daya..tp bg org pelupa mcm tokcik ni susahlah..kalau hari2 di IPTB nampak tabung derma tentu lah tidak lupa..insyaAllah..

moga akan ada saluran untuk menderma di IPTB..khusus untuk rakyat yg dizalimi di Palestin..barulah terasa hidup lebih bermakna..insyaAllah..

TOKCIK

Jumlah posting : 87
Join date : 12.09.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

alternative laen..

Post  org lama on Wed Dec 31, 2008 2:14 am

Utk membantu byk kaedah yg boleh diguna pakai.. Bagi yg xleh kuar gi bank in or cash depost ker ape2.. Gunakan kemudahan yg ada.. Maybank2u/cimbclick/bank_islam.com salah satu cara utk menderma.. Klu xmampu ikhlaskan hati mendoakan keamanan keatas saudara kita di palestine tuh.. Moga ada jln utk membantu saudara kita di palestine.. insyaallah.

org lama
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

buat demonstrasi

Post  amanPale on Sun Jan 04, 2009 11:40 am

saya cadangkan semua ipgm adakan demonstrasi di ipg masing masing membantah kekejaman Yahudi laknatullah.Jgn jd pengecut warga ipg saudara kita dihina sedemikian rupa kita masih mendiamkan diri seolah olah kita merehai kezaliman yahudi.manusia jenis apa kita ni?

amanPale
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  socrates on Fri Jan 16, 2009 10:21 pm

amanPale wrote:saya cadangkan semua ipgm adakan demonstrasi di ipg masing masing membantah kekejaman Yahudi laknatullah.Jgn jd pengecut warga ipg saudara kita dihina sedemikian rupa kita masih mendiamkan diri seolah olah kita merehai kezaliman yahudi.manusia jenis apa kita ni?

demontrasi tu sendiri salah satu cara protes yg dilahirkan oleh yahudi...
pe kate kita cuba dulu dgn memboikot brg2 yg ader kaitan dgn amerika & israel...
xpe pelan2...at least we make a move... farao


Terakhir diubah oleh socrates tanggal Fri Jan 23, 2009 6:39 pm, total 1 kali diubah

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Wed Jan 21, 2009 2:37 am

saya menyarankan lebih baik kempen boikot barang israel ditambah dengan slogan belilah barangan tempatan...kita nk boikot sana sini tapi alternatifnya x ada...menamakan produk2 israel dan amerika hanya mempromosikan bnda yang dah sedia terkenal...apa kata kita utamakan produk2 tempatan....promosikan produk2 tempatan...itulah pada saya satu intipati yang lebih penting dalam usaha memboikot barangan amerisrael....

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  socrates on Wed Jan 21, 2009 8:41 pm

happy™ Smile wrote:saya menyarankan lebih baik kempen boikot barang israel ditambah dengan slogan belilah barangan tempatan...kita nk boikot sana sini tapi alternatifnya x ada...menamakan produk2 israel dan amerika hanya mempromosikan bnda yang dah sedia terkenal...apa kata kita utamakan produk2 tempatan....promosikan produk2 tempatan...itulah pada saya satu intipati yang lebih penting dalam usaha memboikot barangan amerisrael....

betul tu...wa sokong sangat..ok,untuk tu aku kongsi maklumat2 sket sebagai alternatif..
harap pasni,saper2 yg ader alternatif bg menggantikan brg2 amerika israel dpt kongsi bersama...

KFC boleh diganti dengan RFC(Radix Fried Chicken)..walaupun masih terhad,at least usaha yg dilakukan pihak HPA mmg membantu
McD (burger) boleh diganti dengan burger2 yg ader di Malaysia ni..contoh terdekat & popular di maktab ni,Burger Baby.. Laughing
McD (bubur ayam) boleh diganti dengan bubur2 ayam yang ader berdekatan dgn kita jgk..cth terdekat bubur ayam Pak Lang (depan Jimat)
Maggie boleh diganti dgn MAMEE ke,Adabi ker...klu dulu aku suka mkn cap KAROMAH..skang mmg xder da kot..
Pizza Hut boleh diganti dgn Pizza2 yg ader kat pasar malam tu..tak pun cth terdekat yg tersedap,Pizza Bang Mie Permatang Pauh..nk oder byk pn boleh..sape yg berminat boleh amek contact no. dgn aku..
Calvin Klein (perfume) boleh digantikan dgn perfume2 yg local tu..harge pn tak mahal..tak pun,beli je minyak atar..boleh gak bwk sembahyang..
Danone (biskut) boleh digantikan dgn biskut2 yg bukan kluaran danone..cth,korang tgk la sdr waktu nk beli tu..Jenama MArie pun harus waspada jugak sbb ia dibawa dr singapore..
Nescafe boleh diganti dgn kopi2 yg ader blambak2 kat kedai & supemarket..cth kopi cap kapal api,kopi che nah dll...

yg dulu kot yg terlintas..nanti share lagi...peace
cat

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  toksiak on Fri Jan 23, 2009 11:13 am



cocacola/pepsi plak....kita tukaq dengan minum Radix Cola...sedaaappp woooo... bounce

alien cat monkey cheers Basketball sunny farao

toksiak

Jumlah posting : 19
Join date : 23.01.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Fri Jan 23, 2009 8:54 pm

hehe..nk promot utk kawan sikit..sesiapa yang berminat mendapatkan barangan HPA boleh dapatkan dari jamil khir di kelas 3pismp pengajian melayu...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Fri Jan 23, 2009 9:37 pm

aku nk tambah sikit nak sampaikan sikit ape yg lecturer aku sampaikan dalam kelas...
bila cakap soal pelestin..ramai aa nk boikot sana sini...suruh sumbang tabung itu dan ini...maka yg demikian ramailaa yg sanggup kuakan duit hatta seringgit pun jadilaa sebagai tanda simpati kepada palestin...takpun malu takut dicop kedekut...
sudah lama palestin diserang dan kita hanya agresif sekejap kemudian slow balik...boikot kejap pastu x boikot lak...boikot produk amerisrael dunhill pun isap gak..pegi langkawi x lupa beli satu kartoon..sorry kalau aku kata..masa program pelancaran tabung tu aku masih nampak warga maktab (student/lecturer) ada yg gelak sinis bila risalah boikot diedarkan...sepatutnya semua bnda ni kita jadikan satu mangkin untuk membina jatidiri muslim...bukan hanya boikot bila tun suruh boikot..

soalnya sekarang di manakah jatidiri kita sebagai muslim??adalah kita cuma 'panas' bila org lain 'panas'??

gua respek sama cikgu azmi..dr gua skool lagi paklong ni xtive membela hak rakyat melalui TERAS...lu olang tgk laa dressing dia pakai kain je,mmg steady betul,mmg itula style dia sejak ngajar di maktab salman.....itulaa contoh org yg betul2 ada identiti diri...

p/s:pemergian parents kepada seorang pelajar kdpm kemas 2 weeks ago. amat mengusik jiwa aku .perginya ayah dan ibu dalam satu hari adalah suatu yg sgt menyedihkan...jagalah ibu bapa anda selagi terdaya...al fatihah untuk parents beliau..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  socrates on Fri Jan 23, 2009 11:24 pm

gts200 wrote:aku nk tambah sikit nak sampaikan sikit ape yg lecturer aku sampaikan dalam kelas...
bila cakap soal pelestin..ramai aa nk boikot sana sini...suruh sumbang tabung itu dan ini...maka yg demikian ramailaa yg sanggup kuakan duit hatta seringgit pun jadilaa sebagai tanda simpati kepada palestin...takpun malu takut dicop kedekut...
sudah lama palestin diserang dan kita hanya agresif sekejap kemudian slow balik...boikot kejap pastu x boikot lak...boikot produk amerisrael dunhill pun isap gak..pegi langkawi x lupa beli satu kartoon..sorry kalau aku kata..masa program pelancaran tabung tu aku masih nampak warga maktab (student/lecturer) ada yg gelak sinis bila risalah boikot diedarkan...sepatutnya semua bnda ni kita jadikan satu mangkin untuk membina jatidiri muslim...bukan hanya boikot bila tun suruh boikot..

soalnya sekarang di manakah jatidiri kita sebagai muslim??adalah kita cuma 'panas' bila org lain 'panas'??

gua respek sama cikgu azmi..dr gua skool lagi paklong ni xtive membela hak rakyat melalui TERAS...lu olang tgk laa dressing dia pakai kain je,mmg steady betul,mmg itula style dia sejak ngajar di maktab salman.....itulaa contoh org yg betul2 ada identiti diri...

p/s:pemergian parents kepada seorang pelajar kdpm kemas 2 weeks ago. amat mengusik jiwa aku .perginya ayah dan ibu dalam satu hari adalah suatu yg sgt menyedihkan...jagalah ibu bapa anda selagi terdaya...al fatihah untuk parents beliau..

ermm...adakah identiti diri yg dimaksudkan kena berkain plekat & baju mlayu...??? confused

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Sat Jan 24, 2009 12:01 am

socrates wrote:
gts200 wrote:aku nk tambah sikit nak sampaikan sikit ape yg lecturer aku sampaikan dalam kelas...
bila cakap soal pelestin..ramai aa nk boikot sana sini...suruh sumbang tabung itu dan ini...maka yg demikian ramailaa yg sanggup kuakan duit hatta seringgit pun jadilaa sebagai tanda simpati kepada palestin...takpun malu takut dicop kedekut...
sudah lama palestin diserang dan kita hanya agresif sekejap kemudian slow balik...boikot kejap pastu x boikot lak...boikot produk amerisrael dunhill pun isap gak..pegi langkawi x lupa beli satu kartoon..sorry kalau aku kata..masa program pelancaran tabung tu aku masih nampak warga maktab (student/lecturer) ada yg gelak sinis bila risalah boikot diedarkan...sepatutnya semua bnda ni kita jadikan satu mangkin untuk membina jatidiri muslim...bukan hanya boikot bila tun suruh boikot..

soalnya sekarang di manakah jatidiri kita sebagai muslim??adalah kita cuma 'panas' bila org lain 'panas'??

gua respek sama cikgu azmi..dr gua skool lagi paklong ni xtive membela hak rakyat melalui TERAS...lu olang tgk laa dressing dia pakai kain je,mmg steady betul,mmg itula style dia sejak ngajar di maktab salman.....itulaa contoh org yg betul2 ada identiti diri...

p/s:pemergian parents kepada seorang pelajar kdpm kemas 2 weeks ago. amat mengusik jiwa aku .perginya ayah dan ibu dalam satu hari adalah suatu yg sgt menyedihkan...jagalah ibu bapa anda selagi terdaya...al fatihah untuk parents beliau..

ermm...adakah identiti diri yg dimaksudkan kena berkain plekat & baju mlayu...??? confused

bergantung pada dri masing2...cuma cikgu azmi dah mmg terkenal dengan identiti tu..dan dia rasa bangga dengan cara dia...masalhnya org sekrg suka mengikut..org boikot kita pun nk boikot..org amik rokok kita pun nk join...org nk jadikaya dia pun nk jd kaya...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  socrates on Sat Jan 24, 2009 12:18 am

gts200 wrote:
socrates wrote:
gts200 wrote:aku nk tambah sikit nak sampaikan sikit ape yg lecturer aku sampaikan dalam kelas...
bila cakap soal pelestin..ramai aa nk boikot sana sini...suruh sumbang tabung itu dan ini...maka yg demikian ramailaa yg sanggup kuakan duit hatta seringgit pun jadilaa sebagai tanda simpati kepada palestin...takpun malu takut dicop kedekut...
sudah lama palestin diserang dan kita hanya agresif sekejap kemudian slow balik...boikot kejap pastu x boikot lak...boikot produk amerisrael dunhill pun isap gak..pegi langkawi x lupa beli satu kartoon..sorry kalau aku kata..masa program pelancaran tabung tu aku masih nampak warga maktab (student/lecturer) ada yg gelak sinis bila risalah boikot diedarkan...sepatutnya semua bnda ni kita jadikan satu mangkin untuk membina jatidiri muslim...bukan hanya boikot bila tun suruh boikot..

soalnya sekarang di manakah jatidiri kita sebagai muslim??adalah kita cuma 'panas' bila org lain 'panas'??

gua respek sama cikgu azmi..dr gua skool lagi paklong ni xtive membela hak rakyat melalui TERAS...lu olang tgk laa dressing dia pakai kain je,mmg steady betul,mmg itula style dia sejak ngajar di maktab salman.....itulaa contoh org yg betul2 ada identiti diri...

p/s:pemergian parents kepada seorang pelajar kdpm kemas 2 weeks ago. amat mengusik jiwa aku .perginya ayah dan ibu dalam satu hari adalah suatu yg sgt menyedihkan...jagalah ibu bapa anda selagi terdaya...al fatihah untuk parents beliau..

ermm...adakah identiti diri yg dimaksudkan kena berkain plekat & baju mlayu...??? confused

bergantung pada dri masing2...cuma cikgu azmi dah mmg terkenal dengan identiti tu..dan dia rasa bangga dengan cara dia...masalhnya org sekrg suka mengikut..org boikot kita pun nk boikot..org amik rokok kita pun nk join...org nk jadikaya dia pun nk jd kaya...

mcm tu ker...fitrah manusia...sapa kata org skrg je..dari dulu ag asyek ngikut...
org beli brg tu dia beli brg ni..org jadi mcm tu, dia jd mcm ni...org ckp mcm tu, dia ckp mcm ni...walau tak sama pada sesuatu, perbuatan tu ttp sama...NGIKUT...
ahakssss....

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Sat Jan 24, 2009 8:27 am

yeke fitrah...hmm..kalau ikut bnda yang baik and maintain takpe...kepuasan mengikut biarla pd sbb kita ikut...bukan siapa yg kita ikut..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  socrates on Sat Jan 24, 2009 9:25 am

gts200 wrote:yeke fitrah...hmm..kalau ikut bnda yang baik and maintain takpe...kepuasan mengikut biarla pd sbb kita ikut...bukan siapa yg kita ikut..

tak kesah la bab tu..aku pegang kata dasar IKUT..
janji ikut..bkn sekarang,tp dr dulu ag..
hahaha... cyclops

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Sat Jan 24, 2009 9:37 am

saya bertindak mengikut konsep---->en.rod...huhu

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

sokonglah produk Islam 100%...

Post  TOKCIK on Sat Jan 24, 2009 12:42 pm

Assalamualaikum...

Tokcik amik kesempatan utk mempromosi produk islam 100% dan ada prestasi besar memajukan ekonomi umat Islam..

produk ini bukan saja halal malah baik..byk lagi produk nya..terlalu byk alternatif yg hpa kluarkan utk mengelakkan umat Islam membeli barangan Israel serta bukan Islam..


Kopi Radix

Khasiat Kopi Radix:Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang
Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urik yang menyebabkan ghout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.

Demam Panas
Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.

Ketumbuhan
Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.

Radix Untuk Kaum Wanita
Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah. Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.

Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi
Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.

Kopi Radix Untuk Tenaga
Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.

Kopi Radix mengandungi 7 herba pilihan :
1. Tongkat Ali (AFRODISIAK/ANTIOKSIDAN).
2. Pokok Mata Pelanduk (DIURETIK).
3. Pokok Teja Lawang (KARMINATIF).
4. Pokok Tebu Gajah (ANTIDOT).
5. Pokok Mengkudu Hutan (LAXATIF).
6. Halban (IMUNITI).
7. Larak Hutan (KARDIOTONIK).

1. Kotak kecil: 15 paket

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 16
Sabah & Sarawak: RM19

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 13
Sabah & Sarawak: RM 16

Nilai Mata (NM): 5

2. Kotak Jumbo: 32 paket

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 32
Sabah & Sarawak: RM 38

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 26
Sabah & Sarawak: RM 32

Nilai Mata (NM): 10

3. Kopi berbentuk papan: 20 paket

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 21
Sabah & Sarawak: RM 23

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 16
Sabah & Sarawak: RM 19

Nilai Mata (NM): 6

TOKCIK

Jumlah posting : 87
Join date : 12.09.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  toksiak on Sun Jan 25, 2009 10:53 am

alhamdulillahhh.....terbaek la tokcik...
kasi tau la jgk agent2 yg berdaftar kat mktb ni...boleh dijadikan sumber rujukan lanjut...

toksiak

Jumlah posting : 19
Join date : 23.01.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Sun Jan 25, 2009 9:16 pm

salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata
"baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah
banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan
segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M)
Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan
kepada US mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama.
KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha
yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang
mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings
(M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada
orang islam malaysia ?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan
Jihad Bisnes.

sekian.


Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Sun Jan 25, 2009 9:26 pm

"Manusia menjadi musuh dengan apa-apa yang tidak diketahuinya." - ini adalah pepatah orang-orang Arab. Bukan hadis nabi. Namun demikian, kata-kata ini banyak kebenarannya. Saya sedikit agak kecewa, bahkan mungkin merungut sedikit. Saya memohon maaf jika tulisan saya kali ini agak pedas dan keras (syadid) sikit daripada biasa. Hal ini adalah kerana saya sememangnya tidak gemar apabila seseorang begitu mudah memberi hukum tanpa usul periksa. Isu memboikot barang-barang tertentu yang jelas bersekongkol dengan Israel, saya tegaskan bahawa saya sangat bersetuju dilaksanakan, tetapi lakukan boikot tersebut dengan bijaksana dan berhikmah. Bukan dengan membuta-tuli atau berlandaskan kejahilan serta kebodohan yang kita miliki.




Umat Islam menjadi lemah adalah disebabkan sifat ingin tahu mereka terlalu rendah. Malah, untuk mencari ilmu pengetahuan pun kita begitu malas. Umat Islam, khususnya di Malaysia- lebih gemar mendengar khabar angin daripada menyelidik untuk mencari kebenaran. Lantaran itu, apabila kejahilan yang kita ikuti pasti akan mendekatkan diri kita ke gaung kehancuran. Isu memboikot restoran makanan segera KFC telah dilancarkan secara besar-besaran dalam kalangan bloggers, saya tidak tahu sama ada ia berlaku secara terancang, mahu pun terjadi atas dasar kejahilan kita sendiri. Namun demikian, hal ini sedikit sebanyak mengundang rasa kecewa dalam kalangan pengurus-pengurus kanan KFC Holdings Berhad - dan sudah tentu juga bagi Pihak Tan Sri Muhammad Ali Hashim, CEO JCorp yang menguasai syarikat Kulim Berhad, dan pada masa yang sama, Kulim Berhad merupakan pemegang saham terbesar dalam KFC Holdings Berhad.





Nampaknya, kejahilan dan kebodohan kita selama ini, telah menyebabkan kita tidak mahu menyelidik dan mencari kebenaran, malah lebih gemar mendengar khabar angin daripada realiti. Tidak ramai yang tahu betapa susah dan gigihnya kumpulan Tan Sri Muhammaa Ali Hashim bertungkus-lumus untuk beberapa tahun, semata-mata mahu menguasai KFC Holdings daripada tangan orang lain. Keluar masuk mahkamah dan pelbagai lagi cabaran, demi memastikan KFC Holdings menjadi milik orang Islam. Namun demikian, apabila kita malas untuk mencari kebenaran, maka yang kita peroleh adalah kejahilan. Dan apabila kejahilan yang kita sebarkan ia bukan sekadar membuka pintu fitnah, bahkan menunjukkan mentaliti umat Islam yang lebih mudah dipengaruhi oleh khabar angin daripada menyelidik terlebih dahulu sesuatu maklumat yang diterima.




Sejak akhir-akhir ini tersebar luas kempen untuk memboikot KFC di seluruh Malaysia, tidak kurang juga risalah yang bertaburan di masjid-masjid menyeru umat Islam Malaysia agar memboikot KFC Malaysia. Yang lebih malang, kempen boikot KFC yang penuh dengan fitnah ini datangnya daripada mulut mereka yang tahu hukum hakam agama bahkah bergelar Imam dan Ustaz. Padahalnya, mereka sendiri tanpa sedar menyokong rejim Ziones dengan menghisap rokok di kaki tangga masjid. Bukankah lebih molek dan baik jika lakukan kempen membiokot rokok? tidakkah kita tahu rokok itu haram hukumnya? membawa banyak fasad (kerosakan) ke atas tubuh badan manusia? Dan pelik apabila ada manusia yang menyuruh memboikot makanan yang halal tetapi berdiam diri tentang rokok? Mengapa sampai begitu jahilnya kita ini? Jika kita rasa bahawa kita tidak tahu, sama ada KFC Malaysia terlibat dalam menyalurkan royalti (bayaran cukai) kepada KFC Amerika Syarikat yang menyokong Israel, lebih baik kita diam. Jangan membawa fitnah ke sana ke mari, semata-mata kerana kita sendiri tidak berapa pasti maklumat tersebut dan hanya mendengar khabar angin.





Saya sempat menghubungi pegawai-pegawai kanan Tan Sri Muhammad Ali Hashim sebentar tadi- ternyata mereka sangat kecewa dengan kempen kotor lagi tidak bermaruah ini. Jelas, masyarakat kita kurang mengambil berat terhadap kesahihah sumber maklumat dan kurang amanah dalam ilmu pengetahuan. Perlu dijelaskan, bahawa KFC Malaysia hanya menggunakan jenama (brand) KFC semata-mata dan tidak membayar apa-apa cukai atau sebarang keuntungan kepada KFC induk di Amerika Syarikat. Cuma membayar yuran penggunaan jenama. KFC Malaysia adalah hak milik kita. Ia halal di makan tidak seperti rokok.





Menurut Pegawai-pegawai kanan Tan Sri Muhammad Ali Hashim, ini semua adalah fitnah dan boleh menjejaskan pendapatan para pekerja di restoran-restoran KFC di seluruh Malaysia yang berjumlah 19 000 orang itu. Malah, rata-rata pekerjanya terdiri daripada orang Melayu-Islam. Jika para pemboikot itu sanggup menyediakan pekerjaan baharu kepada mereka, itu tiada masalah, silalah boikot. Tetapi malangnya, yang kita tahu hanya memboikot, apabila disuruh untuk menderma ke dalam tabung bantuan rakyat Palestin kita hanya sanggup masukkan RM 5 saja ke dalam peti derma di tepi pintu masjid. Sekarang, mari kita bertanya di manakah kita letakkan keutamaan jihad kita? memboikot sebuah produk yang terbukti salah untuk diboikot atau menggandakan jumlah derma kita kepada rakyat Palestin? Tepuk dada, tanya iman dan bukan tanya kepada Aiman.




Saya tegaskan sekali lagi, tiada salah untuk memboikot - tetapi biar secara bijaksana, berhikmah dan berilmu. Pilih betul-betul produk yang jelas menyalurkan bantuan kepada Rejim Ziones tersebut, jangan main sedap boikot saja. Umat Islam mundur kerana kita ketepikan soal (bijaksana) sebab kita jarang baca al-Quran. Lantaran itu kita mudah diperkotak-katik oleh bangsa lain. Adalah lebih baik pada pandangan saya kita boikot semua jenama rokok. Jelas ia memudaratkan kesihatan, malah jenama syarikat-syarikat besar rokok antarabangsa belum tentu selamat daripada dikaitkan dengan negara Israel.




Oleh yang demikian, saya menyeru kepada sesiapa sahaja, pergilah menjamu selera di restoran-restoran KFC, jangan ragu dan jangan gusar. Ia bukan sahaja halal, malah KFC Malaysia adalah milik orang Islam dan tidak terlibat dalam menyumbang wang atau royalti kepada negara Israel. Malah, ramai yang tidak tahu berapa juta ringgit yang telah didermakan oleh JCorp hasil keuntungan KFC kepada tabung rakyat Palestin. Semua ini memerlukan kita berhati-hati sebelum memboikot.

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  TOKCIK on Wed Jan 28, 2009 3:25 pm

toksiak wrote:alhamdulillahhh.....terbaek la tokcik...
kasi tau la jgk agent2 yg berdaftar kat mktb ni...boleh dijadikan sumber rujukan lanjut...

barakaLLah fik ya toksiak(geng tokcik lah ni ya) Laughing ..
jgn gusar ya toksiak..xlama lg insyaAllah akn disebarkan mengenai agen2 bdaftar kat maktab ni..doa2kanlah..akn ada yg aktif nanti demi perjuangan Islam tercinta..

TOKCIK

Jumlah posting : 87
Join date : 12.09.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  TOKCIK on Wed Jan 28, 2009 4:21 pm

gts200 wrote:salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata
"baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah
banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan
segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M)
Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan
kepada US mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama.
KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha
yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang
mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings
(M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada
orang islam malaysia ?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan
Jihad Bisnes.

sekian.


Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443

assalamualaikum..

maaf ya gts200..

bukan nk berbahas atau mnegakkan benang yg basah..

tidak adil jika kita menyalahkan para pengguna memboikot kfc..

tp,sebagai pengguna tokcik nk tau jugak mengenai yuran yg dibayar berapa??tiap2 tahun kah??

keraguan mesti akan timbul pada setiap pengguna bukan saja pengguna Islam kn mengenai syarikat yg asalnya dari amerika..ini hal yg sgt sensitif..

hmm,mustahil kfc tidak menggunakan barang amerika or tak memberikan hasil kepada rejim zionis langsung..secara terangan coca cola dijual di kfc..

secara terang2 an menggunakan nama kfc..adakah begitu mudah menggunakan nama tersebut tanpa membayar apa-apa kepada puak amerika yg begitu kuat dimata dunia jika nak dibanding dgn malaysia??

ini hanya pendapat tokcik..mmg benar jgn terima bulat apa yg di war2kan tp sebagai umat islam perlu diberi bukti yg kukuh..ini mslh saudara kita..kita tak mahu tertipu lg..kita sensitif dgn kfc kerana kfc punyai keuntungan yg sgt besar dan dihadiri oleh semua peringkat umur..

di bawah ni tokcik dpt dr lmn web http://kakyong72.blogspot.com/2009/01/boikot-kfc.html

Petang ni teman sempat ler g masuk website Bursa Malaysia. Godek-godek cari latest annual report KFC Holdings (Malaysia) Bhd & Kulim (M) Berhad. Setelah amik masa browsing kedua-dua annual report tahun 2007, ini ler hasilnyer yang teman jumpa.

Kulim (M) Berhad sebenarnya hanya mempunyai 47% pegangan terhadap saham KFC Holdings (Malaysia) Bhd. Yang 53% lagi siapa yang pegang??!! Maknanya, KFC Holdings (selepas ini disebut KFCH) bukan la milik Kulim (M) Berhad (selepas ini disebut KulimB), KFCH hanya syarikat bersekutu kepada KulimB. Pizza Hut Holdings (Malaysia) Sdn Bhd pula adalah anak syarikat KulimB melalui pegangan saham (58%) ke atas QSR Brands Bhd.

maklumat berkaitan dengan struktur korporat tersebut boleh tengok di sini. 1 muka surat sahaja. Jika ingin lihat laporan penuh laporan tahunan KulimB & KFCH, boleh browse di website Bursa Malaysia.

sekian untuk kali ini. Belum sempat lagi nak upload annual report QSR Brands Bhd.


untuk maklumat lanjur lawatlah lmn web yg tokcik link kn..

TOKCIK

Jumlah posting : 87
Join date : 12.09.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  T-Max on Wed Jan 28, 2009 5:13 pm

tq..i dah baca laporan,hope laporan tahun 2008 akan kua x lama lagi...and x menghairankan...tahun demi tahun pegangan Kulim dalam KFCH dah meningkat (ce kome baca annual report 2006 and ce compare ngan annual report 2007 dr 43% ke 47%) takpun tgk kast sini...PIZZA HUT,nampaknya dah 100% dh jadi milik QSR...huhu,tp still diboikot...so korang boikot sbb fakta ke sbb sentimen??

dalam menyusuri blog2 pasal KFC...i tertarik dengan comment ni...

hi, last time i penah keje kfc, part time masa sem break.. keje jam 12pm to 12am.. gaji cuma rm500 sebulan..

i had fun, really, sume pekerja melayu, except yang berat2 la mcm back up & cook salunya foreign workers, tapi ramai melayu especially manager, all star, n semua la..

bila berada dalam kfc baru i nampak, kfc banyak naik kan org2 yang takde pendidikan tinggi, either tak ada peluang atau mmg tak pandai tapi ada skill.. my manager cuma spm, manager branch lain ada yg tahap sijil je.. tapi mampu pakai kereta 2 biji.. sara famili..

lain la mcm kita yg ada pendidikan tinggi, boleh demand keje, demand gaji, tapi untuk org mcm ni kfc dah sediakan platform untuk berjaya kalau berusaha keras..

tentang boikot.. i got no further comment, terlalu berselirat dan maha complicated, jd sebab saya tak mengkaji dengan detail maka saya tidak boikot sebarang brand tanpa ada little bit knowledge and basis to proceed...

tak nak ikut org terjun bangunan..

tokcik,pristine bay tu pun local company gak kan....

aku menyokong usaha tan sri dato mohd ali hashim meningkat ekonomi org islam...kalau x de KFC,RFC pun x de laa skrg..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  socrates on Wed Jan 28, 2009 9:27 pm

gts200 wrote:salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata
"baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah
banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan
segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M)
Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan
kepada US mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama.
KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha
yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang
mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings
(M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada
orang islam malaysia ?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan
Jihad Bisnes.

sekian.


Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443

ermm...mmg ramai yg dpt email ni kan... sunny

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  socrates on Wed Jan 28, 2009 9:41 pm

gts200 wrote:
Saya sempat menghubungi pegawai-pegawai kanan Tan Sri Muhammad Ali Hashim sebentar tadi- ternyata mereka sangat kecewa dengan kempen kotor lagi tidak bermaruah ini. Jelas, masyarakat kita kurang mengambil berat terhadap kesahihah sumber maklumat dan kurang amanah dalam ilmu pengetahuan. Perlu dijelaskan, bahawa KFC Malaysia hanya menggunakan jenama (brand) KFC semata-mata dan tidak membayar apa-apa cukai atau sebarang keuntungan kepada KFC induk di Amerika Syarikat. Cuma membayar yuran penggunaan jenama. KFC Malaysia adalah hak milik kita. Ia halal di makan tidak seperti rokok.

Menurut Pegawai-pegawai kanan Tan Sri Muhammad Ali Hashim, ini semua adalah fitnah dan boleh menjejaskan pendapatan para pekerja di restoran-restoran KFC di seluruh Malaysia yang berjumlah 19 000 orang itu. Malah, rata-rata pekerjanya terdiri daripada orang Melayu-Islam. Jika para pemboikot itu sanggup menyediakan pekerjaan baharu kepada mereka, itu tiada masalah, silalah boikot. Tetapi malangnya, yang kita tahu hanya memboikot, apabila disuruh untuk menderma ke dalam tabung bantuan rakyat Palestin kita hanya sanggup masukkan RM 5 saja ke dalam peti derma di tepi pintu masjid. Sekarang, mari kita bertanya di manakah kita letakkan keutamaan jihad kita? memboikot sebuah produk yang terbukti salah untuk diboikot atau menggandakan jumlah derma kita kepada rakyat Palestin? Tepuk dada, tanya iman dan bukan tanya kepada Aiman.

Oleh yang demikian, saya menyeru kepada sesiapa sahaja, pergilah menjamu selera di restoran-restoran KFC, jangan ragu dan jangan gusar. Ia bukan sahaja halal, malah KFC Malaysia adalah milik orang Islam dan tidak terlibat dalam menyumbang wang atau royalti kepada negara Israel. Malah, ramai yang tidak tahu berapa juta ringgit yang telah didermakan oleh JCorp hasil keuntungan KFC kepada tabung rakyat Palestin. Semua ini memerlukan kita berhati-hati sebelum memboikot.

mgkin sape2 yg ader knowledge kasi terang sket :

1. berkenaan dgn brand name tu,klu JCorp menguasai full ekuiti terhadap KFC(M) nape still nk guna brand name tu...?xbleh ke tukar brand terus...MFC ke,JFC ke....org msh boleh argue sbb JCorp masih membayar yuran utk brand name tu KFC yg asal iaitu kat Amerika...as same as u gve some profit to them...same gak mcm pizza,mc d,marry brown,seven 11...mmg sumer tu francaise,tp profit sharing dgn company asal tu yg org ramai arguing....(sorry yer klu salah statement..ni ape yg aku paham le...bkn tau sgt bab2 mcm ni)

2. menggandakan jumlah kutipan & boikot brg2 yg berkaitan... bounce

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Selamatkan Palestin

Post  Sponsored content Today at 4:00 am


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 1 dari 3 1, 2, 3  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik