Peraturan maktab yang korup...

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Wed Jan 21, 2009 2:24 am

saya tak faham kenapa masih wujud kekeliruan maklumat...
dulu kononnya student x alert..justeru sistem pengumuman di assembly tidak digalakkan sebaliknya sistem notice board pulak diperkenalkan...siapa yang salah??kata lecturernya student jugak salah..
baru2 perhimpunan mingguan tiba2 sahaja diadakan di awal pagi...yang dtg lewat terus dirampas kad matriknya..
masalahnya adakah yang dtg lewat tu pelajar yang tinggal di dalam??semua yang menjadi mangsa adalah pelajar yang duduk di luar...ada pula pelajar yang dicop 'samseng'...
apakah alasan lecturer tersebut merampas kad matrik pelajar..kami cuma mengikut apa yg terdapat di dalam jadual hari isnin..
perhimpunan pagi pada pukul 11.15..bukan 7.30 atau 7.45...
kalau jadual yang maktab buat pun maktab tak boleh ikut baik kita tak payah buat jadual...

so kepada semua pihak2 di atas...tolonglah bagi satu ketetapan waktu...student sekarang ramai yang duduk luar..ada yang tinggal di KULIM,Kepala Batas,...SP pun ada...jgn sebab ada 2 3 kepala dalam maktab ni student yang jadi mangsa...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  guli2 on Fri Jan 23, 2009 4:44 am

bro...jgnla salahkan jadual, yg kena tahan yang dtg lambat....waktu masuk b4 7.45,kalau pagi tu ikut jadual pun yg lambat tu pasti lambat juga, bukan sb perhimpunan. pasal duduk jauh bkn alasan sb dah tahu duk jauh kuar la awal skit. Aku tgk yg duk dekat pun leh kuar awal ...sewa dekat area kilang beras tu..pukul 7.10 dah kluar...7.15 dah smpai d iptb.
aku tgk dewan still under contruction, perhimpunan d dataran , may b pasal tu d awalkan perhimpunan, nt ada plak yg komplen kena panas.
Cool

guli2

Jumlah posting : 2
Join date : 23.01.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Fri Jan 23, 2009 8:44 am

kalau nak buat di dataran inform laa awal2...under construction tp masa minggu pengurusan boleh pulak guna...gua cakap bukan pasal dtg lambat...masalhnya ni kes masa hari yg ada perhimpunan...bukan hari2 biasa..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  toksiak on Fri Jan 23, 2009 10:31 am

alehhh...perhimpunan akhir sem lepas ada habaq la,
hg tak pi kot,
tak pun hg duk nyembang kat ateh,
sapa ja yg kena tahan hr tu,sket ja kan,
salah sorang hang,
sbb tu ngamuk......hahahaha Laughing

toksiak

Jumlah posting : 19
Join date : 23.01.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Fri Jan 23, 2009 3:34 pm

toksiak wrote:alehhh...perhimpunan akhir sem lepas ada habaq la,
hg tak pi kot,
tak pun hg duk nyembang kat ateh,
sapa ja yg kena tahan hr tu,sket ja kan,
salah sorang hang,
sbb tu ngamuk......hahahaha Laughing

walllaaabessst...toksiak ader la...
ctk ko nyer signature & avatar tu...semangat...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Fri Jan 23, 2009 3:41 pm

happy™ Smile wrote:kalau nak buat di dataran inform laa awal2...under construction tp masa minggu pengurusan boleh pulak guna...gua cakap bukan pasal dtg lambat...masalhnya ni kes masa hari yg ada perhimpunan...bukan hari2 biasa..

utk si happy..mmg ader inform pd student..mybe xsemua yg dpt sbb guna sms jer..hrpan tu bila bg kat wakil kelas dia la yg akan sebarkan..
utk si happy jgk,waktu minggu orientasi tu mktb dpt guna dwn pn sbb kelulusan dr JKR (seminggu shj)..tu pn kena tanggung sdr risiko klu jd apa2 kemalangan...
ader paham...???

ps: kadang kala sistem dah betul....kita yg korup....
Suspect

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Fri Jan 23, 2009 8:44 pm

toksiak wrote:alehhh...perhimpunan akhir sem lepas ada habaq la,
hg tak pi kot,
tak pun hg duk nyembang kat ateh,
sapa ja yg kena tahan hr tu,sket ja kan,
salah sorang hang,
sbb tu ngamuk......hahahaha Laughing

huhu..yaka aku kena tahan??huhu..jgn dok main tuduh..
anyway kalau laa semua org tau laa pasai perhimpunan diawaikan...awat laa dalam jadual x dak pun eh dia letak perhimpunan awai pagi..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Fri Jan 23, 2009 8:49 pm

socrates wrote:
happy™ Smile wrote:kalau nak buat di dataran inform laa awal2...under construction tp masa minggu pengurusan boleh pulak guna...gua cakap bukan pasal dtg lambat...masalhnya ni kes masa hari yg ada perhimpunan...bukan hari2 biasa..

utk si happy..mmg ader inform pd student..mybe xsemua yg dpt sbb guna sms jer..hrpan tu bila bg kat wakil kelas dia la yg akan sebarkan..
utk si happy jgk,waktu minggu orientasi tu mktb dpt guna dwn pn sbb kelulusan dr JKR (seminggu shj)..tu pn kena tanggung sdr risiko klu jd apa2 kemalangan...
ader paham...???

ps: kadang kala sistem dah betul....kita yg korup....
Suspect

wow...maktab dah ade sistem baru ye...on IPTB ke no berape eh...yela kami org2 bawah ni mana laa tau sgt kan hal2 maktab...org2 tertentu sahaja yg tau semua hal maktab...wakil kelas??siapa itu wakil kelas??siapa yg lantik deme jd wakil kelas aku?bnda2 penting patut sebarkan je pada semua...anyway bila yang informnye??

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Fri Jan 23, 2009 11:14 pm

gts200 wrote:
socrates wrote:
happy™ Smile wrote:kalau nak buat di dataran inform laa awal2...under construction tp masa minggu pengurusan boleh pulak guna...gua cakap bukan pasal dtg lambat...masalhnya ni kes masa hari yg ada perhimpunan...bukan hari2 biasa..

utk si happy..mmg ader inform pd student..mybe xsemua yg dpt sbb guna sms jer..hrpan tu bila bg kat wakil kelas dia la yg akan sebarkan..
utk si happy jgk,waktu minggu orientasi tu mktb dpt guna dwn pn sbb kelulusan dr JKR (seminggu shj)..tu pn kena tanggung sdr risiko klu jd apa2 kemalangan...
ader paham...???

ps: kadang kala sistem dah betul....kita yg korup....
Suspect

wow...maktab dah ade sistem baru ye...on IPTB ke no berape eh...yela kami org2 bawah ni mana laa tau sgt kan hal2 maktab...org2 tertentu sahaja yg tau semua hal maktab...wakil kelas??siapa itu wakil kelas??siapa yg lantik deme jd wakil kelas aku?bnda2 penting patut sebarkan je pada semua...anyway bila yang informnye??

mlm sblm perhimpunan tu kot...aku pn dpt sms ntah dr sape... Suspect

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Sat Jan 24, 2009 12:04 am

socrates wrote:
gts200 wrote:
socrates wrote:
happy™ Smile wrote:kalau nak buat di dataran inform laa awal2...under construction tp masa minggu pengurusan boleh pulak guna...gua cakap bukan pasal dtg lambat...masalhnya ni kes masa hari yg ada perhimpunan...bukan hari2 biasa..

utk si happy..mmg ader inform pd student..mybe xsemua yg dpt sbb guna sms jer..hrpan tu bila bg kat wakil kelas dia la yg akan sebarkan..
utk si happy jgk,waktu minggu orientasi tu mktb dpt guna dwn pn sbb kelulusan dr JKR (seminggu shj)..tu pn kena tanggung sdr risiko klu jd apa2 kemalangan...
ader paham...???

ps: kadang kala sistem dah betul....kita yg korup....
Suspect

wow...maktab dah ade sistem baru ye...on IPTB ke no berape eh...yela kami org2 bawah ni mana laa tau sgt kan hal2 maktab...org2 tertentu sahaja yg tau semua hal maktab...wakil kelas??siapa itu wakil kelas??siapa yg lantik deme jd wakil kelas aku?bnda2 penting patut sebarkan je pada semua...anyway bila yang informnye??

mlm sblm perhimpunan tu kot...aku pn dpt sms ntah dr sape... Suspect

sumber x sahih....

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Sat Jan 24, 2009 12:12 am

gts200 wrote:
socrates wrote:
gts200 wrote:
socrates wrote:
happy™ Smile wrote:kalau nak buat di dataran inform laa awal2...under construction tp masa minggu pengurusan boleh pulak guna...gua cakap bukan pasal dtg lambat...masalhnya ni kes masa hari yg ada perhimpunan...bukan hari2 biasa..

utk si happy..mmg ader inform pd student..mybe xsemua yg dpt sbb guna sms jer..hrpan tu bila bg kat wakil kelas dia la yg akan sebarkan..
utk si happy jgk,waktu minggu orientasi tu mktb dpt guna dwn pn sbb kelulusan dr JKR (seminggu shj)..tu pn kena tanggung sdr risiko klu jd apa2 kemalangan...
ader paham...???

ps: kadang kala sistem dah betul....kita yg korup....
Suspect

wow...maktab dah ade sistem baru ye...on IPTB ke no berape eh...yela kami org2 bawah ni mana laa tau sgt kan hal2 maktab...org2 tertentu sahaja yg tau semua hal maktab...wakil kelas??siapa itu wakil kelas??siapa yg lantik deme jd wakil kelas aku?bnda2 penting patut sebarkan je pada semua...anyway bila yang informnye??

mlm sblm perhimpunan tu kot...aku pn dpt sms ntah dr sape... Suspect

sumber x sahih....

xkesah..janji ramai yg pi awai...bape kerat je yg lewat...

ps:perbuatan plg senang...tuding satu jari pd org...tak sedar empat lagi tuju kat kita... Sleep

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Sat Jan 24, 2009 8:29 am

cakap laa apa pun..janji kami dh hantar 'karpal singh' untuk berhujah dengan HEP...tp masih x dapat terima bila HEP x mau ngaku kesilapan pd jadual...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Sat Jan 24, 2009 9:22 am

gts200 wrote:cakap laa apa pun..janji kami dh hantar 'karpal singh' untuk berhujah dengan HEP...tp masih x dapat terima bila HEP x mau ngaku kesilapan pd jadual...

ikut hangpa la..nk pi 'blawan' depa tobat lahum tak menang...
klu tak silap,bab2 jadual ni Mr.Lau Tung Kong yg buat...
try ar pi htq hgpa punya karpal tu...kot2 menang ka...
cheers

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Sat Jan 24, 2009 9:41 am

hmm..ada sorg lect yg masih mtk OKT tulis surat ngaku salah wpun pihak defendan membuktikan yg jadual silap...ada laa sorg lect yg admit 'kami tak tahu pasal ni,kami cuma bertindak ikut peraturan'...buat ,masa ni OKT hanya buat dek dengan kes ni...x tau laa kot2 yg demikian itu hendak mengambil tindakan atau melpaskan OKT..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Sat Jan 24, 2009 9:49 am

gts200 wrote:hmm..ada sorg lect yg masih mtk OKT tulis surat ngaku salah wpun pihak defendan membuktikan yg jadual silap...ada laa sorg lect yg admit 'kami tak tahu pasal ni,kami cuma bertindak ikut peraturan'...buat ,masa ni OKT hanya buat dek dengan kes ni...x tau laa kot2 yg demikian itu hendak mengambil tindakan atau melpaskan OKT..

hagpa kan org lama kt maktab ni..rasanya hgpa pn masak sgt dgn 'adegan2' mcm tu...buat rilek sudahhh...
senyap la nanti tu... Neutral

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Sat Jan 24, 2009 9:53 am

hehe...yg pntg outsider nampak lebih berdisiplin...kesal ngan sikap insider yg still dtg lewat n x dtg kelas pun ade..
dengar cite pokgad lepas ghaye cine ni nk kua kena lepas 1.15...huhu...takpa...iktikaf di surau laa dulu...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Sat Jan 24, 2009 10:17 am

hehehe...skang dah wujud outsider & insider ek...
xper..still guru pelatih.. Laughing

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Jadual Silap Yee!!!

Post  OCM on Wed Feb 04, 2009 11:33 pm

Buat la jadual sendiri. Bukannye mati pun, kena tahan kad matrik aje. Belum ada yang sumbing, patah atau cacat dek kerana datang lewat. Payah-payah, cabut je pegi ngaji kat ipta lain. Tak de sape nak marah. Nak lingkup pun org tak marah. Kalau kontrak tak sain lagi tak payah sain, balik je. Kerja noreh getah pun boleh apa, kalau lewat sampai, pokok getah tak lari, tapi susu getah cepat kering. fikir-fikir lah sama...

OCM

Jumlah posting : 1
Join date : 04.02.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  socrates on Thu Feb 05, 2009 12:02 am

OCM wrote:Buat la jadual sendiri. Bukannye mati pun, kena tahan kad matrik aje. Belum ada yang sumbing, patah atau cacat dek kerana datang lewat. Payah-payah, cabut je pegi ngaji kat ipta lain. Tak de sape nak marah. Nak lingkup pun org tak marah. Kalau kontrak tak sain lagi tak payah sain, balik je. Kerja noreh getah pun boleh apa, kalau lewat sampai, pokok getah tak lari, tapi susu getah cepat kering. fikir-fikir lah sama...

rilek la beb...kita lepak sini nak bincang2...
ok... Wink

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Thu Feb 05, 2009 7:37 pm

OCM wrote:Buat la jadual sendiri. Bukannye mati pun, kena tahan kad matrik aje. Belum ada yang sumbing, patah atau cacat dek kerana datang lewat. Payah-payah, cabut je pegi ngaji kat ipta lain. Tak de sape nak marah. Nak lingkup pun org tak marah. Kalau kontrak tak sain lagi tak payah sain, balik je. Kerja noreh getah pun boleh apa, kalau lewat sampai, pokok getah tak lari, tapi susu getah cepat kering. fikir-fikir lah sama...

i think u better read the whole comments before making a statement...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Cara Mengatasi

Post  bijirin on Wed Apr 22, 2009 5:53 pm

Mai awai.Orang kata ada phimpunan tunggu.xdak sudah.balek klaih.

bijirin

Jumlah posting : 56
Join date : 12.09.08
Age : 29
Lokasi : Di Sini

Lihat profil user http://zarepan.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  T-Max on Wed Apr 22, 2009 8:06 pm

kad matrik aku sudah cacat bila dpt ke pokgad....gitu juga kad matrik classmate aku...

siapa nk tanggungjawab eh OCM??

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Kad Matrix baru

Post  AriffPutera on Fri May 15, 2009 10:29 pm

Minta maaf.. Saja nak mencelah.. kebetulan ader maklumat.. Hehe..
Mengikut Mr. Ravendran, kad- kad lama yang tertulis PPPRPET perlu ditukar kerana program kita sekarang telah ditukar nama dan diiktiraf sebagai PISMP.
Ketua kumpulan yang berkenaan hendaklah merujuk kepada Encik Khairuddin di TEKNOPEN..

Sekian, selamat berjaya

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Kepada Semua Guru Pelatih

Post  ShInIcHi KuDo on Sun May 17, 2009 4:02 pm

Anda sendiri dah tau an yang dewan aminuddin baki still under construction..

korng pun leh pkior..takkan nk bt assembly kul 11.15 kat parking lot tu.. nak ke? aku pun takmau.. hehehe

tgh2 ari rembang nk pi pacak? tak sanggup aku.. hahaha

kna guna logic gak kdng2.. dah takleh bt 11.15, maka di buatnya 7.45.. mcm skolah2 besa.. hehehe

bnyak faktor. faktor dewan, masa dan lain2 itu mmg mnjdi maslah pada kita..

harap smua sabaq la no... Smile

ShInIcHi KuDo

Jumlah posting : 33
Join date : 17.05.09
Age : 28
Lokasi : Malaysia, Kedah

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Dataran Perhimpunan

Post  AriffPutera on Tue May 26, 2009 3:01 am

La ni student kita dok ada lbh dari 1000 org.. Dewan Aminuddin Baki tu mmg sah2 x muat dah.. Yang aku dok nmpk la ni, dataran perhimpunan.. Tu ja tempat yang dok ada yang boleh nk tampung student2 kita.. Elok rasanya kalau wat assembly pagi2.. Kalau nak elakkan panas, xslesa nak berhimpun, berdiri kat dataran, orang2 yang dok berucap tu xleh nk syok sendiri dok sembang lama2 sampai lemuih (juga disebut lenjun) microphone tu.. Sian kat microphone tuh.. Bukan boleh nk basuh.. MC yang bertugas kena well prepare. Pastikan perkara2 yang penting ja nak disampaikan.. Yang ceme2 tu xyah dok sebut.. Ni sampai TERambil waktu P&P plak pa crita??

p/s- maaf na, che dok sebut apa yang che nmpk jah.. Pihak pengurusan kena cari 1 mekanisme yang boleh selesaikan masalah ni..
- Bangsa yang maju adalah bangsa yang belajar dari bnyk kesilapan di masa silam..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Peraturan maktab yang korup...

Post  Sponsored content Today at 4:06 am


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik