Isu PPSMI...Apa pendapat warga kampus...??

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Isu PPSMI...Apa pendapat warga kampus...??

Post  socrates on Fri Mar 06, 2009 11:11 pm

Sempena perhimpunan membantah PPSMI esok (07.02.09) satu buku 'Mengapa Kami Membantah PPSMI' telah dikeluarkan.
Bukan untuk menentang tetapi untuk mencambahkan pemikiran kita dengan kesinambungan realiti berbanding fantasi...

nakkan ebook berkenaan klik sini

atau [b]sini



socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Isu PPSMI...Apa pendapat warga kampus...??

Post  T-Max on Mon Mar 09, 2009 5:30 pm

pedihnya mata nak mempertahankan bahasa ---->pak samad

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Isu PPSMI...Apa pendapat warga kampus...??

Post  socrates on Tue Mar 10, 2009 4:36 pm

pedih lagi hati tanggung malu...ni pak aku ckp...
clown

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

PPSMI

Post  AriffPutera on Sun Mar 29, 2009 4:27 pm

Selama ni korang dok sebut2 ttg PPSMI..
Average adalah pandangan dari mereka2 yang bukan terlibat secara langsung dengn PPSMI.. Maksud hamba di sini, yang bukan belajar maths dan sains dalam BI di sekolah rendah mahupun sekolah menengah waima mereka yang mengajar dan menerapkan PPSMI dan mereka yang blajar untuk mengajar dan menerapkan PPSMI. Penat weh study 5 taun 1/2 dalam BI nak ngajor anak2 dema, ngajor anak2 bangsa kita nanti.. scratch

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Isu PPSMI...Apa pendapat warga kampus...??

Post  socrates on Sun Mar 29, 2009 5:13 pm

AriffPutera wrote:Selama ni korang dok sebut2 ttg PPSMI..
Average adalah pandangan dari mereka2 yang bukan terlibat secara langsung dengn PPSMI.. Maksud hamba di sini, yang bukan belajar maths dan sains dalam BI di sekolah rendah mahupun sekolah menengah waima mereka yang mengajar dan menerapkan PPSMI dan mereka yang blajar untuk mengajar dan menerapkan PPSMI. Penat weh study 5 taun 1/2 dalam BI nak ngajor anak2 dema, ngajor anak2 bangsa kita nanti.. scratch

ermmm....sesi luahan perasaan dr abg ariffputera yg hensem...
tula pasal, kita org2 bawahan ni hanya menjalankan tugas ja...
susah ke tak,keja tetap kena jalan...
pikir2 balik, suara kita didengar ke oleh pihak2 atasan....?
ermmm...wallahua'lam...

ps:jgn aku kena saman sudahhhhhh....korang paham2 le etika blogging skang ni...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

KBSR kepada KSSR

Post  AriffPutera on Tue Mar 31, 2009 2:10 am

Ni berita baru! Menjelang 2010, KBSR akan digantikan dgn KSSR (Kurikulum Standard Sekolah Rendah).
Bersediakah anda?? Antara desas- desus yang kuat bergoncang mengatakan kurikulum ini dirangka khas bagi mengaplikasikan PPSMI dengan lebih berkesan. Tiada buku teks yang membebankan bahu murid2 yang memikul lagi selepas ini.. Mereka hanya akan berpandukan MODUL yang akan dirangka khas..

p/s- boleh berjaya ke?? Wallahualam

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Isu PPSMI...Apa pendapat warga kampus...??

Post  socrates on Fri Apr 03, 2009 2:33 am

AriffPutera wrote:Ni berita baru! Menjelang 2010, KBSR akan digantikan dgn KSSR (Kurikulum Standard Sekolah Rendah).
Bersediakah anda?? Antara desas- desus yang kuat bergoncang mengatakan kurikulum ini dirangka khas bagi mengaplikasikan PPSMI dengan lebih berkesan. Tiada buku teks yang membebankan bahu murid2 yang memikul lagi selepas ini.. Mereka hanya akan berpandukan MODUL yang akan dirangka khas..

p/s- boleh berjaya ke?? Wallahualam

sekadar tambahan...
dan waktu perkhidmatan guru di sekolah DILANJUTKAN sehingga jam 3.00 atau 5.00 ptg...

ps:amek hangpa...nak jd cikgu sgt...!haha

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Isu PPSMI...Apa pendapat warga kampus...??

Post  Sponsored content Today at 4:03 am


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik