Pengalaman dan Iktibar KOT....

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Pengalaman dan Iktibar KOT....

Post  T-Max on Thu Mar 26, 2009 11:20 pm

nampaknya KOT 2009 belum lagi bermula...namun sudah ada isu yg timbul ...dengan bilangan pelajar yg sedang di luar maktab masih ramai x balik lagi and yg dok luaq pun ramai gak...adakah KOT akan terus mengalami era suramnya??

kedatangan masa latihan rumah haritu pun amat menyedihkan...
tapi bila tengok masa lat. tu mmg bleh agak kenapa sambutan dingin je...

aku rindukan kemeriahan KOT!!!
aku rindukan hubungan mesra KPLI dan budak2 lain...
aku rindu hukuman en zul sbb x dtg sukantara...
aku rindu nk jerit masa pert. tarik tali...
aku rindukan semua tuh...

satu 'resam' KOT yg kami lalui sepanjg foundation smpai laa ni...

perbarisan rumah sukan = budak2 foundation
persiapan & perhiasan khemah rumah sukan = PISMP,Pra PISMP and KPLI (wpun deme sebuk tp ttp ada yg akan tnjuk muka..biasanya budak pompuan yg pulun,kdg2 x kisah kua duit sendiri pun)
perbarisan uniform = KPLI + PISMP
urus KOT = mesti laa KPLI sbb ada penilaian...mmg dalam AJK tulis punya ramai nama...tp bukannya smua buat keja serentak...so pndai2 laa switch...merentas desa n sukantara pun KPLI yg handle....

masalah yg pernah terjadi sepnjg 3x KOT yg aku lalui..

1.tshirt yg x memuaskan GP...(harga dan jenis kain)
2.khemah rumah yang x dipasang [ketua yg x alert]
3.x cukup org utk perbarisan rumah sukan (ramainya budak2 prapismp laa yg masuk...tapi KPLi yg lepas ada gak yg memaksa diri mereka untuk masuk nk bg penuh demi nk bagi menang)...
4.makanan ada yg x dapat (kebanyakkan KPLi x sempat makan sbb depa bz sgt..)
5.duit baki kutipan KOT yg x tau kemana hilang lepas bndahari tamat latihan (kalau ada lebih laa)
6.sorg atlet masuk smpai 2 3 acara (tau laa rumah tu ada sprinter maktab tp jgn laa dok tolak semua kat dia..kdg2 ada depa ni yg injured..)ngeh
7.pengadilan yg memeningkan (tahun lepas satu pingat perak dipertikaikan sbb ada pihak mendakwa atlit tu x habiskan 5000m lagi tapi penjaga masa cakap dia dh cukup round,aku tgk pun mmg x cukup round)..

so ada komen papa lagi??

tahniah laa bro cham yg berani handle KOT...suspek bro...

lepas godek2 forum nih...aku dh jumpa satu topik lama pasai KOT lepas...

http://forumiptb.9forum.biz/sembang-sembang-f9/kotpephetic-t32.htm#100

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

KOT ke??

Post  AriffPutera on Sun Mar 29, 2009 4:05 pm

Start taun ni, KOT dan rentas desa akan diuruskan oleh 2 batch yang berbeza, KPLI urskan KOT dan 5PISMP uruskan Rentas Desa. Semua ni ader markah dalam paper olahraga..
Isu kesuraman KOT berlaku apabila ramai student yang terpaksa melibatkan diri dalam Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) ataupun ROS dan juga praktikum.. Jd, mmg suram sesangat la KOT taun neh sebab rmai yang terlibat dg semua tu..

Stakat ni banyak rungutan mengenai KPLI. Terutama keengganan ataupun sikap menolak kerja kepada adik- adik yang muda.. Rungutan yang paling banyak didengar stakat ni adalah mengenai perbarisan unit beruniform. Paper olahraga dan pengurusan KOT dua2 terletak di bawah Unit GERKO. Hehe.. Sebenarnya mende ni xkan jadi isu sebab lpas perbarisan, dorang blh terus run utk uruskan kerja2 dalam AJK masing2.. Lgpun, brape ramai yang wat pulun wat keje sebenaranye?? Dua- tiga kerat jek sebenarnya.. Mmg nangis tangkap leleh ar yang wat keje tu.. Sian.. Yang selebihnye?? Tepuk dada, tanya selera.. Lu pikir la sendiri.. Haha..

p/s- penat jek korang tulis dalam neh. Dorang bukan lawat pun forum neh.. Stakat nak wat gosip sesamer kita dak2 5 taun 1/2 blh ar..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pengalaman dan Iktibar KOT....

Post  socrates on Sun Mar 29, 2009 5:03 pm

xpe ariffputera...
adat la tu,asyek nama2 sama ja yg terbit kat sini... Laughing
klu takder org nk baca,kita sesama kita yg bc pn kira okla...
at least dpt dijadikan iktibar bersama... Very Happy

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pengalaman dan Iktibar KOT....

Post  T-Max on Sun Mar 29, 2009 11:08 pm

kih kih kih...kita pun baca gak...kira oklaa tuh..
akhirnya domination cemerlang dalam tarik tali x dapat diteruskan tahun ni...
cemerlang dikalahkan straight set 2-0 oleh dinamik...tahniah buat dinamik yg dikemudi bro charm...
final tarik tali dinamik VS bestari

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

suram sgt baa..

Post  sherlock holmes on Mon Mar 30, 2009 5:53 pm

aduss..bila wujud kot ini, teringat baa zmn2 skool2 dlu.. hias2 khemah rumaah sukan, perbarisan kasi latih sampai mlm..excited utk hari sukan kali..tp,,mungkin faktor umur kita kurang excited dgn aktiviti sebegini.. sbb tu makin suram kot kita..jd,,kita perlu lebih proaktif masa depan,,adik2 praPISMP ptot lebih progresif n proaktif dgn menyokong kot kita..bkn hanya duduk jd penonton saja..*wink*

sherlock holmes

Jumlah posting : 6
Join date : 30.03.09
Lokasi : 221b BAKER STREET

Lihat profil user http://enabdacrazie.multiply.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pengalaman dan Iktibar KOT....

Post  AriffPutera on Tue Mar 31, 2009 1:58 am

Esok KOT akan berlansung.. Mari kita sama2 memeriahkannya.. lol!
Jgn lupe, esok ader persembahan gimnastik dari dak2 PJ sem 3 kalau x silap.. Enjoy the show guys.. lol!

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pengalaman dan Iktibar KOT....

Post  T-Max on Thu Apr 02, 2009 9:58 pm

no 1 : bestari...
no 2 : dinamik ....peningkatan mendadak..juara tarik tali lelaki...
no3 : cemerlang...juara hatrik tarik tali laki ni kalah pada dinamik masa semi
no4 : amanah....cuba lagi tahun depan...

beberapa rekod yg dh hampir 10 tahun berjaya dipecahkan....

olahragawan-kali
olahragawati -izzati

uniform...tahniah pu3 islam yg jadi jihan perbarisan...

atlit pilihan aku....paan a.k.a. farihan a.k.a. awek afro...hahaha...lu mmg sempoi laa paan...waa suka persembahan lu dr aksi en. rd.... ngeh3x

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Ralat

Post  AriffPutera on Fri Apr 03, 2009 2:03 am

Sedih gak sebab aku xpat sme2 join KOT taun ni.. Pape pun, Tahniah kpada sume yang terlibat secara langsung dan tidak langsung! afro

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pengalaman dan Iktibar KOT....

Post  socrates on Fri Apr 03, 2009 2:23 am

alhamdulillah...
KOT kali ni aku tak dengar rungutan pape pun
kecuali isu baju bdk2 sem 5...hehehehe...
tahniah buat penganjur...
tahniah buat peserta...
tahniah buat guru2 pelatih yg pi praktikum(kena masuk gak dlm senarai,kami sokong dr jauh ja...)
Laughing Laughing

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pengalaman dan Iktibar KOT....

Post  Sponsored content Today at 5:39 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik