Pelatih IPGM lesu

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Pelatih IPGM lesu

Post  135LC on Fri Jul 17, 2009 5:53 am

betulkah para pelatih IPGM lesu dan tidak bermaya.. lembik........ manja... malas berjuang.... dan jauh berbeza dengan mahasiswa IPTA....... tiada matlamat karena sudah dijanjikan kerja........ malas belajar.....dsb???????????

135LC

Jumlah posting : 17
Join date : 14.04.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelatih IPGM lesu

Post  T-Max on Fri Jul 17, 2009 9:02 am

bullshit!!
kita ada misi yg lebih pntg dr budak2 U....
jgn compare physical jaa...
takkan sbb budak mktb x xtif mcm dak U kita kena cop dak maktab lesu...
kita nk buat apa pun ada kekangan...
dak U lain...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Sape timbulkan isu ni???

Post  Mr. Secreto on Tue Jul 21, 2009 3:15 pm

weh hampa dok compare bdk maktab n University, awat hang x p university???awat hang mai sini???cube tanya diri hang?hang sape??bdk U ka??betul kata silver wing, kita ada misi...hang tau ka misi kita pe???kalau korang nk tau, bdk U tu kalau abis blaja depa sume berkhidmat dgn mesin, kayu, makanan n lain2 benda..Kita bdk Maktab ni berkhdmat utk ORANG...gua jelaskan lagi ORANG...lain OK..ni ada plak p compare cam tu..pikir la sendiri!!!!

OK la gua pun busy tgh praktikum ni...ada apa2 masalah mai komen kat gua punya blog...

Secreto de Amor http://www.fenandoj.blogspot.com

Mr. Secreto

Jumlah posting : 21
Join date : 28.05.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Relax la bro

Post  135LC on Thu Jul 23, 2009 6:21 pm

relax la.....kat atas 2 sekadar pertanyaan je...... sape makan cili die terase pedas
Very Happy

135LC

Jumlah posting : 17
Join date : 14.04.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelatih IPGM lesu

Post  socrates on Thu Jul 23, 2009 7:46 pm

relax la ouls...
sbb ni la forum kita ni xbrapa nk ader org...~

bagus jugak si ibnuhibban ni lontar pertanyaan mcm ni...

tak kisah la nk bnding dgn sapa pun..
betul kata silverwing & fernando..
kita ni guru yang akan berurusan dengan murid a.k.a ORANG..
mmg tak sma dgn bdk2 U nnti yang kua jer terus berurusan dgn mesin...

TAPI, kot mana pun... sumer pekerjaan akan berurusan dgn ORANG..
bezanya mgkin jumlah sket or kurang..

sumer profesion ader cabaran tersendiri..
klu ttg bdk mktb lesu..mmg aku tak setuju la..

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

biase la tu...

Post  Mr. Secreto on Thu Jul 23, 2009 11:02 pm

biase la fight fight dlm forum...masing2 ada pendapat masing2..btl tak sume????hehehe...mana forumers yg lain???lame x muncul.. Laughing

Mr. Secreto

Jumlah posting : 21
Join date : 28.05.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Lesu???

Post  bobkhairul_PMPS on Fri Sep 04, 2009 11:06 pm

lesu ye??? join kiteorang http://touchbyyou.ning.com/

bobkhairul_PMPS

Jumlah posting : 8
Join date : 11.03.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

lesu?

Post  pelangi85 on Thu Sep 24, 2009 5:10 pm

taklaaaa..
ipta, macam ipta...
ipgm, macam ipgm...

tak sama bro!
ipgm pun, ipta tabik ape.
ye la, setiap minggu kena berdiri assembly.
nyanyi lagu negaraku.
budak ipta takut semua tu...

pastu, siap kena check rambut,kuku, stokin...
kat ipgm je ada.
kat ipta, xde pun.
kalo ada, skit je.
pelatih ipgm digeruni tau.
sebab kita ni berdisiplin.

pastu plak,
pelatih ipgm ni,
ditabik!
sebab, leh wat asaimen,
dalam keadaan library yang takde bahan.
fuyo...
dasyat!!!
sebabtu budak2 ipta tabik ngan kita!!!

dah kawan2 semua.
jangan rasa down.
ayuh, kita harumkan nama ipgm!

pelangi85

Jumlah posting : 8
Join date : 24.09.09
Age : 31
Lokasi : MALAYSIA

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelatih IPGM lesu

Post  socrates on Mon Sep 28, 2009 9:57 am

pelangi85 wrote:taklaaaa..

pastu plak,
pelatih ipgm ni,
ditabik!
sebab, leh wat asaimen,
dalam keadaan library yang takde bahan.
fuyo...
dasyat!!!
sebabtu budak2 ipta tabik ngan kita!!!


statement ni aku suka..!! tapi klu diikutkan, dimana la kualiti assngment bdk2 ipgm..??errmm..kasi jwb sdr beb..
sama dgn je yg bercakap nihh..!!haha Very Happy

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelatih IPGM lesu

Post  T-Max on Mon Sep 28, 2009 3:38 pm

socrates wrote:
pelangi85 wrote:taklaaaa..

pastu plak,
pelatih ipgm ni,
ditabik!
sebab, leh wat asaimen,
dalam keadaan library yang takde bahan.
fuyo...
dasyat!!!
sebabtu budak2 ipta tabik ngan kita!!!


statement ni aku suka..!! tapi klu diikutkan, dimana la kualiti assngment bdk2 ipgm..??errmm..kasi jwb sdr beb..
sama dgn je yg bercakap nihh..!!haha Very Happy

hampa sendiri yang pilih cara nak buat asgment yang macam mana...
ada kawan kita yang sanggup beli buku beratus-ratus ringgit satu sem sbb nk cari maklumat tambahan..
tau2 laa kan kita punya library mcm mana....
ada pullak org tu senang2 jaa copy paste dari tenet...
apa dia dapat??
markah tinggi??
kepuasan??
huhu....masuk sem ni aku mula sedar yang kita sendiri yang tentukan mutu dan standard kita...
kita buat asgment bukan untuk bersaing dengan org...bukan untuk lecturer timbang kilo...
tapi kita nak ukur sejauh mana usaha kita sendiri...
rajin2 laa caru jurnal kat library sebrang jaya...nk hrap jurnal dlm mktb mmg x jd reja laa...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelatih IPGM lesu

Post  socrates on Tue Sep 29, 2009 2:08 am

BUDAYA yg perlu diubah..!!

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

silver wing ke library penang?

Post  pelangi85 on Tue Sep 29, 2009 5:07 pm

baguslah tu...
rajin2 la pergi.
bukan sem ni jerk.

pelangi85

Jumlah posting : 8
Join date : 24.09.09
Age : 31
Lokasi : MALAYSIA

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Diri sendiri..

Post  Batman on Sat Oct 10, 2009 12:20 pm

Apa yang korang lakukan di IPGM setiap hari melambangkan IPGM itu sendiri..

Poin Muhasabah

Asignment
-adakah korang taip asigment dgn besungguh2 membaca buku yg korang pamer di bibliografi atau sekadar copy paste n edit.. adakah asignment korg boleh dijadikan rujukan buat org lain ataupun sampah yang akan di copy paste oleh junior yang akan menjadi semakin sampah..

Etika
-tidak dinafikan aku bangga dengan etika pelajar IPGM lebih menghormati komuniti.. dibandingkan dgn pelajar IPTA yg slalu kantoi khalwat.. Dadah.. Pelacuran.. namun jika negatif itu jadi kt IPGM mmg patut rejam sampai mati..

Budaya 'Pelajar'
-adakah korang 'belajar untuk mengajar'? ataupun 'mengajar walaupun diri kurang ajar'? bila lect. suruh tolong turun petang2 bantu dgn program IPGM korang sembunyi blakang batu.. bila ada pelajar ambil inisiatif melakukan aktiviti yang memperhebatkan IPGM adakah korang kata "ek eleh kelas ni.. biar diorg wat sudah.. kalo aku join bukan dapat markah pun" macam mana nak panggil wartawan Kosmo kalau yg join event anjuran tu beberapa keping ja..

Pengurusan
-tidak dinafikan profesionalisme oleh pihak pengurusan adalah berbeza.. di IPTA ada Fakulti kita hanya ada Jabatan.. pihak pengurusan pula hanyalah Guru.. yang kemudian di Upgrade ke Master or PHD.. tidak dinafikan ada yang benar faham halatuju IPGM.. namun ada yang masih mengajar Pelatih seperti dia mengajar di sekolah.. dan lebih teruk guru malas mengajar disekolah diterima masuk sebagai Lect. dan semakin malas mengajar di IPGM.. dan pihak pengurusan sering mengekang kebebasan pelajar melakukan aktiviti.. jika dari segi wang saya tak kisah.. inikan dari segi kebenaran mengunakan kemudahan Dewan pun dikekang.. pelatih nak lakukan aktiviti kolaborasi dgn IPGM lain pun dikekang dipantau habis habisan itu yang malas nak buat event yg Gempak2 tuh..

lagi satu mengagungkan Pengarah, ya saya Hormat beliau sbg ketua di IPGM.. saya patuh arahan beliau.. namun penolong2 beliau menatang memayungi mengiring sehingga dia dilayang seperti Agong di IPGM apakejadahnya.. dkt IPTA aku lihat tiada individu ini.. dimana setiap event hanya dijayakan oleh ketua fakulti.. di IPGM dah jadi budaya dimana setiap event perlu ada Tuan Pengarah.. oh tuan dan puan silah ubah sikap ini.. Hjh rohani dah naik melecet tgk dia dok potong riben..

yg terakhir.. Sikap Demam MQA.. bila dpt berita MQA datang.. semua kelam kabut update fail yg sebelum ini tak ada.. Pak guard mula tahan semua pelajar.. pasu bunga disusun berderet.. Hipokrit hipokrit mula mennunjukan belang.. saya tak halang tuan untuk berubah namun janganlah bermusim amalkan budaya profesionalisme sepanjang masa..

Sebagai kesimpulan, saya tegaskan sekali lagi bahawa diri anda mengubah persepsi umum terhadap IPGM.. samada anda pelatih yang datang lewat ke kuliah kerana lewat bangun tidur & balik awal jika lect. tiada.. atau seorang yang tertanam di hatinya ingin Mengajar dengan Minda yang terpelajar, sedarlah bahawa kitalah Kontraktor yang bakal membina masa depan, jika murid zaman sekarang semakin rosak tidakah 'KAMU' bakal GURU merasa itu "tanggungjawab Kamu'

sekian..

Batman

Jumlah posting : 13
Join date : 23.07.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

tahniah

Post  135LC on Fri Oct 16, 2009 10:47 am

tahniah kpd saudara batman atas kpasan yang bernas lg tuntas Very Happy

135LC

Jumlah posting : 17
Join date : 14.04.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelatih IPGM lesu

Post  gojyo on Thu Dec 24, 2009 12:01 pm

to Host::

Don't look things by looking at their surface. Please look into their real heart or characteristic.

We are different. Sometimes we are really tired and lazy =P

But when we want to do things, we are better then them.


Cheers...

gojyo

Jumlah posting : 3
Join date : 24.12.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelatih IPGM lesu

Post  Sponsored content Today at 5:36 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik