Siape x dpt course yg dimohon?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Siape x dpt course yg dimohon?

Post  bazaoyu on Mon Sep 23, 2013 9:12 pm

sini ade sesape yg x dpt course yg dimohon x? ku dh mohon kat UM nk course account, tp dpt lah course logistic kat UUM plak.. x suka course nie lah! x de minat langsung!!! kawan2 pon ade masalah yg sama dgn i.. blh buat ape skang? rayuan ker? atau camne? sape yg blh tolong kita nie?

bazaoyu

Jumlah posting : 1
Join date : 23.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Siape x dpt course yg dimohon?

Post  bentan94 on Tue Sep 24, 2013 1:48 am

kalau blh kenape takmau pilih uni kat luar negara? uk atau us baik jge kan. Ada uni yg paling baik mcm Stanford uni lagi. US ade columbia uni, UK ade pula Cardiff uni. klau betul nak pi i tau haktu Chevening Scholarship. Kawan i ade kat UK, King's college, ambil MA dlm Digital Culture and Society. Dia dpt dipilih dari byk pemohon, diberipun scholarship. nak tau byk lagi pergilah sini chevening.org

bentan94

Jumlah posting : 1
Join date : 23.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Siape x dpt course yg dimohon?

Post  blaalaaa on Wed Sep 25, 2013 7:36 pm

ye..aku pn ade masalah yg sama tahun lpas. akhirnya masuk Cardiff University kat UK. ambik course Biochemistry..i pilih uni ni pasal reputasi dia bagui dan aku jg dpt scholarship lah. klo x, mahal sgt kan..jd i rasa u kena buat research baik2 dulu sbelum nk pilih lah, pasal ade course kena 5 thn kan?lama sgt.. dan pilih lah uni yg terkenal ckit..Klo blh, pi lah apa pe uni open day atau education fair.. dan research ttg ape course yg u nk dan camne mohon.. smua informasi blh dpt kat sane.
wak minat accounting? i blh cadangkan Accounting dan Finance course kat City University London.. best lah

blaalaaa

Jumlah posting : 1
Join date : 25.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

jangan putus asa!!!

Post  te0607 on Thu Sep 26, 2013 4:40 pm

Sekrg saingan mmg terlampau sengit ,susah masuk institusi pengajian tinggi awam walaupun dengan keputusan yg cemerlang.. Sis bazaoyu jangan susah hati sebab gagal memasuki institusi pengajian tinggi awam (IPTA). Sis blh mohon pi private uni atau membuat rayuan sama2 kawan2 secara terus kepada education department. Jangan putus asa.

te0607

Jumlah posting : 7
Join date : 26.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Siape x dpt course yg dimohon?

Post  meowmeow on Fri Sep 27, 2013 8:35 pm

jgn risau sgt okei, blh pergi kat luar negara juga! mcm negara UK pun best kan. atau bolehlah pergi Education UK Exhibition, ade je kat KL Convention Center dari 5th hingga 6th Oct 2013. Hri tu, ade staff dari British Council kat sana beri nasihat dan infromasi2 kaitan dgn belajar di UK, IELTS dan bagai2 english courses
selain itu, representatives dari UK boarding schools, colleges and universities dtg kat seminar ni juga, apa apa blh tanya mereka.

meowmeow

Jumlah posting : 2
Join date : 27.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Siape x dpt course yg dimohon?

Post  Sponsored content Today at 4:05 am


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik