cari pelan yg murah

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

cari pelan yg murah

Post  te0607 on Mon Jun 22, 2015 10:14 pm

sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

te0607

Jumlah posting : 7
Join date : 26.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  meowmeow on Tue Jun 23, 2015 10:52 am

guna Skype dpt tengok muka~~~ tak payah bayar p0n. Razz

meowmeow

Jumlah posting : 2
Join date : 27.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  mandyla on Tue Jun 23, 2015 11:29 am

te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

sekarang zaman apalah. masih guna phone call?? gunalah social apps macam wechat atau whatsapp. senang saja. kamu boleh buat video call lagi. senang lah sekarang. tak payah fikir call rate tu. tak payah susah2 tukar telco atau plan.

mandyla

Jumlah posting : 1
Join date : 23.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  te0607 on Tue Jun 23, 2015 5:06 pm

meowmeow wrote:guna Skype dpt tengok muka~~~ tak payah bayar p0n. Razz

tapi mak saya tak ada skype lagipun rumah sewa saya tak ada pasang wifi. tak jadi

te0607

Jumlah posting : 7
Join date : 26.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  sykhoo on Wed Jun 24, 2015 1:07 pm

satu telco tu ada banyak plan. ada postpaid ada prepaid. macam mana pilih ni nak tengok kamu sering guna call atau data. tapi kalau kamu tak tentu kamu bolehlah buat survey dulu.

sykhoo

Jumlah posting : 1
Join date : 24.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  te0607 on Wed Jun 24, 2015 10:11 pm

mandyla wrote:
te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

sekarang zaman apalah. masih guna phone call?? gunalah social apps macam wechat atau whatsapp. senang saja. kamu boleh buat video call lagi. senang lah sekarang. tak payah fikir call rate tu. tak payah susah2 tukar telco atau plan.

Mahal sgt nk pasang wifi kat rumah sewa, cume bleh gune wifi kat Uni.
jika ade ape masalah yg penting ,sy rasa buat panggilan lebih cepat.
Mana satu pelan yg ade bagi data dan call rate yg rendah? tlg cari bagi sy.


te0607

Jumlah posting : 7
Join date : 26.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  minastef on Thu Jun 25, 2015 12:29 pm

te0607 wrote:
mandyla wrote:
te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

sekarang zaman apalah. masih guna phone call?? gunalah social apps macam wechat atau whatsapp. senang saja. kamu boleh buat video call lagi. senang lah sekarang. tak payah fikir call rate tu. tak payah susah2 tukar telco atau plan.

Mahal sgt nk pasang wifi kat rumah sewa, cume bleh gune wifi kat Uni.
jika ade ape masalah yg penting ,sy rasa buat panggilan lebih cepat.
Mana satu pelan yg ade bagi data dan call rate yg rendah? tlg cari bagi sy.


Klo tt kongsi sewa rumah dgn kawan blh minta kawan kongsi pasang wifi. cheers settle.

minastef

Jumlah posting : 2
Join date : 11.06.11

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  bblck on Thu Jun 25, 2015 1:24 pm

guna xpax prepaid je la..murah saja starter tu. lepas tu kalau reload tiap kali dpt free cal dgn sms juga.

bblck

Jumlah posting : 1
Join date : 25.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  y01kl on Thu Jun 25, 2015 1:52 pm

yg xpax prepaid tu, saya pon guna skrg. reload 5ringgit terus dpt 50mb internet. klo nak call pon blh juga, ada free call & msg. Senang bagi pelajar macam kita belajar kat jauh.

y01kl

Jumlah posting : 1
Join date : 25.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  te0607 on Thu Jun 25, 2015 5:44 pm

bblck wrote:guna xpax prepaid je la..murah saja starter tu. lepas tu kalau reload tiap kali dpt free cal dgn sms juga.

anda guna xpax tu ? camne? ok tak ?

te0607

Jumlah posting : 7
Join date : 26.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  te0607 on Thu Jun 25, 2015 5:46 pm

y01kl wrote:yg xpax prepaid tu, saya pon guna skrg. reload 5ringgit terus dpt 50mb internet. klo nak call pon blh juga, ada free call & msg. Senang bagi pelajar macam kita belajar kat jauh.

Best la, akn pi buat survey dulu Arrow

te0607

Jumlah posting : 7
Join date : 26.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  donotusemyid on Thu Jun 25, 2015 10:36 pm

te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

nk jimat bleh guna Xpax magic sim.
Ada bagi free calls dan internet. Harga Call rate dan internet ko mampu bayar.
Harga paling murah banding dengan telco lain



donotusemyid

Jumlah posting : 2
Join date : 25.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  destmatee on Fri Jun 26, 2015 1:12 am

te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

kalau kamu puteri kecil ibubapa tentu akan call u tiap2 hari. dan social apss ada free call kan so kamu tak perlu lah beli apa2 internet. macam ni kamu boleh lah jimat sikit kalau kamu tak beli internet data.

destmatee

Jumlah posting : 1
Join date : 26.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  notnot on Sat Jun 27, 2015 10:15 pm

donotusemyid wrote:
te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

nk jimat bleh guna Xpax magic sim.
Ada bagi free calls dan internet. Harga Call rate dan internet ko mampu bayar.
Harga paling murah banding dengan telco lain



kwn baru beli magic sim ni.
pelan ni bleh lanjutkan tempoh validity, x perlu asyik top up.

notnot

Jumlah posting : 1
Join date : 27.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  donotusemyid on Sun Jun 28, 2015 11:52 am

te0607 wrote:
mandyla wrote:
te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

sekarang zaman apalah. masih guna phone call?? gunalah social apps macam wechat atau whatsapp. senang saja. kamu boleh buat video call lagi. senang lah sekarang. tak payah fikir call rate tu. tak payah susah2 tukar telco atau plan.

Mahal sgt nk pasang wifi kat rumah sewa, cume bleh gune wifi kat Uni.
jika ade ape masalah yg penting ,sy rasa buat panggilan lebih cepat.
Mana satu pelan yg ade bagi data dan call rate yg rendah? tlg cari bagi sy.


kamu boleh jimat budget kamu dengan beli data plan bulanan yg paling murah. kamu cuma nak guna social apps saja kan. dan kalau kamu guna internet data plan tu kamu berlayak untuk dapat lebih 10minutes calls and juga sms. kat sini kamu jimat lagi. dan social apps tu bukan saja boleh bagi kamu contact ibu bapa amu tapi kamu juga boleh contact class mate kamu kerana sekarang semua ada satu group chat lah.

donotusemyid

Jumlah posting : 2
Join date : 25.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  tingboon on Mon Jun 29, 2015 1:11 pm

Berbanding Reload plus dgn Magic Sim ni. Saya lebih suka reload plus, beli 30ringgit punya reload kad boleh dpt 1gb data dengan kfc meal.

tingboon

Jumlah posting : 1
Join date : 11.06.11

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  regeno2 on Mon Jun 29, 2015 10:36 pm

betol murah, semua org mampu beli.
pelan ni memang sesuai bagi student.
sy nk beli satu juga

regeno2

Jumlah posting : 1
Join date : 29.06.15

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  te0607 on Tue Jun 30, 2015 11:15 am

donotusemyid wrote:
te0607 wrote:
mandyla wrote:
te0607 wrote:sy" putri kecil" ma dan ba. lepas jejak kaki ke universiti dah kurang balik rumah sebab jauh. betapa rindu ma dan ba. Sad
nk cari pelan fon yg murah , klo tau ade mane satu ? tlg recommend ,TQ
jika ade pelan yg murah bleh la sentiasa call balik rumah.

sekarang zaman apalah. masih guna phone call?? gunalah social apps macam wechat atau whatsapp. senang saja. kamu boleh buat video call lagi. senang lah sekarang. tak payah fikir call rate tu. tak payah susah2 tukar telco atau plan.

Mahal sgt nk pasang wifi kat rumah sewa, cume bleh gune wifi kat Uni.
jika ade ape masalah yg penting ,sy rasa buat panggilan lebih cepat.
Mana satu pelan yg ade bagi data dan call rate yg rendah? tlg cari bagi sy.


kamu boleh jimat budget kamu dengan beli data plan bulanan yg paling murah. kamu cuma nak guna social apps saja kan. dan kalau kamu guna internet data plan tu kamu berlayak untuk dapat lebih 150minutes calls and juga sms. kat sini kamu jimat lagi. dan social apps tu bukan saja boleh bagi kamu contact ibu bapa amu tapi kamu juga boleh contact class mate kamu kerana sekarang semua ada satu group chat lah.

plan yg kamu cakap ni memang sesuai untuk pelajar guna lah. saya akan beli plan ni untuk try tengok. tapi sebelum beli akan pi celcom outlet yg berdekatan untuk tanya lebih detail.

te0607

Jumlah posting : 7
Join date : 26.09.13

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: cari pelan yg murah

Post  Sponsored content Today at 5:35 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik