Pelajar Baru KPLI

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Pelajar Baru KPLI

Post  Lee_Feehily on Tue Jan 22, 2008 10:39 am

Assalamualaikum semua..
buat semua pelajar KPLI yang baru jer masuk nie..jom bercerita ttg pengalaman, pendapat dan apa sahaja sepanjang minggu pengurusan dan kuliah pertama korang di IPTB... Very Happy

Lee_Feehily

Jumlah posting : 3
Join date : 22.01.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Pasal KPLI 2008

Post  Noorhasn on Tue Jan 22, 2008 3:51 pm

Very Happy hai pendapat pasal KPLI/ biasa la , masalah nak tune diri kita dari exstudent U kepada budak Sekolah. Take time cikit kan kan

Noorhasn
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

hai...

Post  suhana on Tue Jan 22, 2008 4:01 pm

ermmmm best kan dah berjaya masuk IPTB...banyak benda nak wat x ckp tangan heheheh...tapi yang x best su masih duk kat bilik tv ramai2 lum dapat bilik lagi....huhuhuh so TAHNIAH tuk semua KPLI ambilan Jan 2009 Very Happy

suhana
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

hehehhehe

Post  Lee_Feehily on Tue Jan 22, 2008 4:15 pm

yer lah su..sama r..kita pun dok lepak kat bilik tv gak..ahaks..tapi sabor jer lah..nanti dapat r bilik tu.. Very Happy

Lee_Feehily

Jumlah posting : 3
Join date : 22.01.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

bertuah la dapat KPLI.

Post  siti ame on Sun Jan 27, 2008 6:03 pm

BERTUAHLA DAPAT KPLI...
dari dok menggur je kan.
kita smua patut bsyukur...
setakat dok bilik tv, kita sama2 faham la keadaan institut k.
semua da matang kan.
sabar2 je la k.

apapun, kita semua kena ingat,
walaupun semuanya style sekolah,
inilah hakikat dan realiti sebenar kita esok di sekolah.
kan kita nak jadi cikgu.
buatpa nak merungut.
bukannyer kita nak ajdi lecturer u pon.

BELAJARLAH MENGHARGAI APA YANG ADA.


Cool

siti ame
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Merungut?

Post  MIMOSa on Tue Jan 29, 2008 10:46 am

Belum apa-apa dah tak nak terima tugasan yang diberikan ketua atau pengarah projek!. Sebagai guru kita tidak boleh menolak sebarang tugas yang diberikan walaupun tidak tahu kerana kita bertanggungjawab untuk belajar setiap yang kita tidak tahu!. Merungut? tak usahlah nak merungut, dulu semasa interview semuanya boleh, duduk rumah buruk pun boleh tapi bila dah diterima mula lah nak bangga diri dan itu tak boleh dan ini tak boleh. Sikap manusia yang macam nih bukanlah sikap warga pendidik.. ayuh kita perbetulkan niat kita untuk menjadi guru sebagai penyambung warisan dan bukannyan kerana GAJI semata-mata atau kerana tiada kerja nak buat.. Renungkanlah.. tanggungjawab guru bukanlah semudah yang dipandang tapi seberat yang digalas. Jangan jadi guru yang merosakkan nama baik profession keguruan kerana kita adalah aset negara!.

MIMOSa
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

re:merungut?

Post  di peran on Sat Feb 16, 2008 4:59 pm

minoriti jek yg bersikap acuh tk acuh; tk nak wat kerja etc tp kbyknnye dpt bg kerjasama kan..biasele tu,dlm setandan buah, mesti ade yg berulat skit.. Cool . kite ex student iptb, skang mengajar di johor..mintak kedah,tp bile ditugaskan ke sini..kite pegi aje..sahut cabaran..rsnye semue member batch kiterang, tkde yg merungut or mnta2 tukar ni..redha aje semue..pd korang yg masih lg bertatih di maktab tu, byk2kan kutip ilmu dr pensyarah2..cabaran sebenar di luar ni, sgt la besar..pendek kate, cikgu kena jadik serba boleh n serba tahu. bile di sekolah , klu dah tukang kebun pun takde, cigu2 la kena nyinsing tangan wat kerja tu tau..jd jgnle memilih2 sgt tugas..alamatnye tak cecah le usia pencen klu perangai mcm tu.

di peran
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

brsyukurlah kita dpt kpli

Post  blaaa on Sat Feb 16, 2008 11:08 pm

kita smua sbr lh erk.
ada lh kwn2 yg dh blaja kat cni... dia kata jap je blaja kpli.
mmg kerja byk...tp kita smua bransur-ansur buat lah.
baru tk fening...
harap2 dpt cemerlang mcm kwn2 yg lps.

blaaa
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelajar Baru KPLI

Post  T-Max on Sun Feb 17, 2008 11:05 am

ku mghrapkan kpli kali ni lebih bersedia untuk belajar apa sahaja semasa dalam maktab...
contohnya kalau diberikan sesuatu tugasan untuk dihandle tlg laa bergerak cpat...jgn malu2 nk tya student ppret ke...atau junior sendiri,kerana kami ni lebih lama dok maktab berbnding anda...ini dok tggu je arahan...ini sebagai pengalaman anda nk masuk skolah nanti...anda belajar pun 1 sem aje...sikit sgt ilmu cikgu yg anda dapat...pastuh dh nk gi praktikum...
n paling pnting kpli yg muslim tu mari laa sama2 penuhkan surau....

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

tukar suka sama suka

Post  putrasm on Sun Dec 21, 2008 1:05 pm

assalamualaikum,
setahun dah berlalu, kpli dah abih. kini posting pulak menghantui dengan mimpi ngeri sekali. tapi nak buat macamana, masa interview dulu bila orang tanya sanggup pergi ke sabah dan sarawak? sanggup................ termasuk la aku.
aku sangat berharap dapat posting balik ke tempat tinggal aku, pahang, lebih detail keratong, kuala rompin. bahkan anak dan isteriku pun ada di sini. tapi malang sekali bila aku cek online, aku kena post kat w.p kuala lumpur. tempat yang pernah aku lari dari sana dahulunya.
dan, aku mohon kalu ada rakan-rakan yang kena posting kat pahang, khususnya di wilayah kuala rompin, kalu anda nak tukar suka sama suka sila hibungi aku di email putrasmf@yahoo.co.uk.

putrasm
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

cari jln...

Post  org lama on Wed Dec 31, 2008 10:14 pm

better refer to putrajaya ministery. Uat surat rayuan dgn reason yg kukuh maybe 60% leh lepas kot.. Cth family reason or something else.. But awal nih lapor diri jeh dulu kat sekolah posting then belakang kira utk tranfer tukar..

org lama
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: Pelajar Baru KPLI

Post  Sponsored content Today at 10:08 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik