napa senior wat kmi cmNi??

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

napa senior wat kmi cmNi??

Post  junior on Fri Jul 25, 2008 12:54 pm

assalammualaikum pd suma..

kmi bdk2 junior ni ska dgn mggu pgrsn pljr ari 2..
mskipun mmenatkn tp bez la.. haha..
namun bLa start ja mggu kLiah prtama kmi da dgr bnda2 yg -ve psl kmi..
kmi sdar yg kmi ni pndtg bru dlm iptb ni, tp diorg x ptt la lyn kmi cmni..
kmi bkn nk aibkn spa2.. juz nk luahkn prasaan yg trpndm ni..
alkisahnya kmi ni bdk2 lpsn spm.. kmi mmg x mtg g.. tmbhn lak x pnh brjauhan dgn kluarga..
kmi prlukn bntuan snior la.. tp prmntaan kmi 2 dslh erti..
jjurnya kmi gtau yg ktorg ni gurl.. msti la kmi nk baik dgn suma.. trutamanya kak2 snior la..
bla kmi baik dgn kak snior ja.. c abg2 snior lak complain yg kmi ni sombong..
smp mki2 kmi kt prhmpn time orientasi 2..
bla kmi baik dgn abg snior lak.. kmi dktakn gdik lak..
pning2!!
dh 2.. klu kak2 snior da x puas at kt kmi juz tgur baik2..
x yah nk 'serang2' n perli2 lak..
nk hrpkn respect kmi tp wat cm 2.. trs kmi pndg serong r..
kmi ni open.. tgur cra elok.. wat la cm snior yg ptt kmi cntohi..
korg pn bkl gru gak.. klu wat cmni x heran la npe mrd2 zmn skrg x rspect gru.. mlah x pndg pn..
kmi mnusia yg da prsaan..
kmi juz arap kak snior lbh open n mtg.. aggp kmi ni cm ank mrd korg gak.. ajr baik2..
pd kak2 n abg2 snior yg ktorg syg.. thanx coz jga kmi dgn baik..
n pd suma yg trlibat.. thanx coz ssh2 ja jga kmi.. kmi sgt trharu.. luv korg!!
kmi mmhon maaf klu da trksr bhsa n myggung mna2 phk..
sekian ..

junior
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

=)

Post  huhu on Fri Jul 25, 2008 1:00 pm

arap2 suma pljr iptb ubah mentaliti kita..
harap tadak rr gap antara senior junior...
sama2 la kita membantu..
kita ni bakal guru..jgn dok mdengki sama2 lain..xelok..
aiyo...
sedaq la sma...kita dh dewasa rrr...

renung2 rr...
sori if hav any mistakes..
i'm juz homosapiens...
only God da one who perfect!!

huhu
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

assalamualaikum...

Post  miss.... on Fri Jul 25, 2008 2:07 pm

kepada adik junior jgn la snstif sgt...
senior2 kaat cni pon msih blaja nk mtang gak...
then kslpan n sndran kcil2 2 juz take as norma hdup...
kte sume idup kat cni bermasyarakat...
so phm je la rgam msrkat...
don't think all senior juz da same...
if u all come n met us with good attitude why we want 2 complaint..
but if u all childish jer camner senior nk respect...
take it as reminder k....
we want 2 become a teacher n all to folloe sunnah rasulullah...
have a nice memory here....
wassalam...

miss....
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

agree

Post  in da mi on Sat Jul 26, 2008 10:50 pm

heeya..
kpd kwn yg xpnh dok mginap kat ostel lagi...
bsedia la...prkara yg blaku cm gni mmg normal...
btw...
juz accept..klu skadar kna kritik sket cm n dh nk melenting...
hmmm...phm phm jela...
dlm hdup ni,bykkn bsabar k...
kita kan satu famili..
ok..papa pon...khidupan ostel mmg besh jk kta tau cara nk mghargai stiap org....
hav a nice day..
popai...

in da mi
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

kesian la

Post  selamat, on Mon Jul 28, 2008 8:25 am

salam.

Dengar rintihan klpsm kesian juga .....tapi takkan macamtu dah sedih...meleleh air mata. Kita kenalah tabah dan berani hadapi cabaran ...camna nanti jadi guru ...kena posting dan dapat kelas yang teruk ...sakit....nanti....
camnapon...hempa kena...la....tabah dan sabar sikit...jupa orang tegur-tegur...la....takkan nak bagi salam pun berat.

sekian.

selamat,
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

kesiannye.....

Post  nino on Mon Jul 28, 2008 3:39 pm

kesiannye adik2 senior nie...
tp korang buat ape sampai diorang marah nie ?
xkan la diorang nak marah tanpa sebab...

btw, pasal jauh dr keluarga n xtau nak survive mcm mane....
belajar la.. jgn bergantung kat org...
mcm la senior kat cnie xpernah rase mcm korg..

belajar k.. pastu yang sampai kena kesian sgt kat korang pasal ape ?
diorg paksa korang basuh baju diorg ke ? isk... mane de zaman skang nak wat gitu..

muhasabah dr dulu k... assalamualakum..

nino
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: napa senior wat kmi cmNi??

Post  T-Max on Tue Jul 29, 2008 10:18 am

apa kes ni??
sapa buat junior2 cmni??
habaq mai kat cek...haha..

buat adik2 yg comey2 tuh...besa laa kalau lawa sikit org nk dengki..biasa laa...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

aduh!!

Post  junior on Tue Jul 29, 2008 4:21 pm

mnjwb persoalan kak snior ni..
ktorg bkn nk mntx bls ksian or bls smpti..
juz nk tgor attitude korg 2 ja..
yg mda pon leh tgor yg tua.. npa kmi tgor ckit ja dh swoh mnasabah dri..
bla dok d tmpt owg ny mmg scra lgsgnya ktorg sdr kmi ni spa..
korg swoh snym.. kmi snym korg bls pe..
kbyknnya 2 ok la.. snym blek..
kdg2 ktorg pon sgn lak sb diorg yg snym dlu..
yg 2 ktorg rspect sgt tp da crtain2 2..
huh!! x yah nk mntion la..
cm owg yhudi tgk owg islam ja..
bkn nk bgkitkn isu k agamaan..
tp i2 juz analogi..
sum times 2 snior non mslim lg prmah..
ntah le..
n 1 g.. chnese dox cmplain yg kbjikan dorg x trjga..
kmi x maw kmen pa2..
kmi jnior pown suma mnasabah dri kmi..
dh smkn tbh kt cni..
kdg2 2 cm nk ucp thanx kt 'dorg' 2 coz make us stronger..
tp klu nk rsakan hbgn slaturahim nk wat pe..
ktorg mmg mgaku yg da sstgh d antara kmi ni mkn mlmpau..
ktorg nk tgor pn ssh..
juz hrp korg bg pnduan kt kmi..
slm..

junior
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

oh ?

Post  ahmad on Wed Jul 30, 2008 9:30 am

btw.. yg mampu senior2 kat sini cakap..
korg xpyh la ckp lebih2.. korg baru berape ari kat cnie..
korg belum masak lg adat dan tradisi maktab nie..

bak kate org.. dtg tempat baru, kena la ambik mase kenal cara hidup masyarakat disini..

kenal, lihat dan fahami..
dont judge a book by its cover ! lol!

ahmad
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

jgn melalut!!

Post  pearl on Wed Jul 30, 2008 12:09 pm

salam...
wah hebatnya kt cni... cian gak dgr cter adk2 junior ni...
tp bkn ske2 jer tau akak2 senior nk tgor kowng.
kalo kowng x wat sumting yg leh mnjatuh maruah permpuan, kami x kalutnye nk tgor kowng.

ada ke patot, punye la ramai akak senior kt cni, tp
abg senior gak yg kowng cr...
alasan mitak tlg...
blh d trima ker??
rasa2nye sume no k.normah, mak ngah, mak long, pak cik satar, pak cik van n siap dgn pak cik bus lg kowng da ad no kn??
so, sape nk trima alsan kowng??

kowng sndr tahukan, kalo perempuan dgn lelaki, blh menimbulkan fitnah...
skrg ble da tmbul cter, nk bsg2 lak...
kowng sndr yg cr masalah...

kami akak2 senior ni, nk sedarkan kowng,
saya sgt yakin, adk2 junior ni mesti majoritinye muslimah...
so, menjd tggug jwb kami as muslimah gak tok tgor kowng..

da la kita ni gurl, tau x blok aman n budiman
gelak sampai trguling2 da rasanya bce ttg kowng ni
jga la ckit aib kte kaum hawa ni...
jgn malukann dr sndr.

kalo kowng rasa kowng kena trok,
kami pon prnh lalui sume 2
bkn kowng jer yg prnh orientasi.....

sebnrnye sume menda ni blh d atasi
kalo kowng take our advise as +ve...

lps 2, kowng ni da la br msok, pas 2 da pandai bercakp psl isu2 agama kt cni...
watch ur word, kt cni isu agama sgt snctif,
kowng x thu pape psl sjrh maktb ni jgn dok melalut...

bknnye nk soh kowng tnjuk hormt cm org jpun pon kt kami
juz dr kowng 2 sndr sdar la yg kowng owg br kt cni
wat la cm org br...

lagi satu,
kalo kowng ada prob sama gurl,
x yah lah dok heboh2...
jgn tunjk kt boyz ap prob kte..

jaga cr ckp kowng
jaga dr
jaga nama mak ayah
jaga nama negeri
jaga nama bek kaum wanita
n lastly jg nama maktab....

kami bkn nk tnjukkn kami perfect
tp salg tgor menegor
2 tggug jwb islam ke atas islam yg len...

pearl
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

wahai adik2junior,...

Post  akulaser on Wed Jul 30, 2008 12:18 pm

salam berforum.

wahai adik junior ku syg.
takperlulah nak merungut rungut bab bab ni lg.
belajarlah cara nak tambahkan mesra antara kita.
setuju dgn ahmad.
junior tetap junior.
senior tetap senior.


k?


rabbit

akulaser
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

x malu....

Post  Aku malu on Wed Jul 30, 2008 12:37 pm

Assalamualaikum.............................
wow...amboi2..
braninye dak2 junior yg br msuk nih..
sblum ni, xde pun jnior yg brani komen2 kat forum ni...
diorg slalunye dtg kat kitorang, tgur2, kalo xpuas ati, ckp je kat dpn2...
personal..xde lak nk heboh2 smpi stu mktb tau.. korang pun ckp niat korang baek kan??
so, gune la cr bersopan..smbil tgur, smbil bkenalan..
btul x?? watpe la nk heboh2 smpi org yg xtau pape pun leh blame dak senior ble bace forum korang nih..dtg jmpe sndri xleh ke??? aku cabar korang dtg kat dak2 senior yg korang x puas ati n tgur diorang.. gerenti diorang xmrh2 punye...korang xknal lg ngn diorg, da byk komen pulak......
ni ape cter ni???????????????
pelik2.... confused confused confused

kitorg xpnah nk bkak mslh2 personal kat cni...
memalukan diri sendiri...
tp korang ngan bangganye leh bkak cter2 mcmni kan...
bdk2...bdk2... hurmm... Laughing

xpela...kitorang anggp jela korang ni bdk2 yg br msuk mktb n x tau pape lg...
so, aku nasihatkan be ware ur self!!!!
jgn jd kan diri korang 2 sbagai bahan gelak kat bdk2 laen je...
aku ckp mcm 2 cz aku pun x larat nk gelak da ble bc forum nih.. Laughing Laughing Laughing
hahahaha.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

lpsni, kalo x puas ati, tgur jela dpn2...
mcm aku ckp td, aku cabar korang...
aku tau bdk2 snior xkan nk melenting x tentu pasal...
tp kalo nk tgur 2, wat la cr baek eyh...

SARANG TEBUAN, KALO ORG NK HALAU KNE PNDAI HANDLE...
KALO ORG YG PNDAI, DIE GNE ASAP..
KALO YG KURANG PANDAI, DIE MAEN JOLOK JE...
PAS2 TRIMA JELA AKIBAT DIE.... cheers cheers cheers cheers cheers

Aku malu
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

ouchhhh!!!!! isk..

Post  xXwRiterzXx on Wed Jul 30, 2008 1:30 pm

Shocked
truk2..
xsangke bdk junior kali ni cm nie..
lantang bersuare lg tuh..
xsdar diri...
dh ternyate korng tu junior..
tguran disalah tafsir........
awatt..
korang tu elok sgt ke..
anak sape???????
nk tgur skit pun xleh..
melenting xtentu hale..
publisiti murahan je lebih..
smpai bile kornag xkn baik ngn senior kalu lagu ni...
kite dok dibumi org,, kene ikot budaye org...
kalau ikot kepale sendiri bek xyah merantau..
kalau rase diri btull bersemuke je la...
yg pi sentuh isu agame pehal...
amboi.... bek beno namapknye...
tgok skit muke...
Razz

junior oh junior...
aku pening tgok korang kat bumi penang nie...
btmbah2 pening..
kalo korang nk mtk tolong, korng g la ngendeng2 kak snior tuh..
korang ckp leklok mesti dyeorg tolong nye...
nie dok men"gedik" mintk tolong kt org yg spatutnye tolong pe kes...
niat tuh dh salah...
bukan main lagi...
dok bumi org,, kite blajau berdikari...
jge adab...
ni suke2 hati je mengafir kn org islam...
dose tuh beb.....
ckp mcm tutttttttttt...
wt malu je....

xXwRiterzXx

Jumlah posting : 3
Join date : 30.07.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

hopefully cptla settle...

Post  cekooodo on Wed Jul 30, 2008 4:34 pm

salam...
adoi junior2...
mayb korang xphm lg budaya kat maktab ni mcm mn
hal2 kecik n personal mcm ni buang masa je diheboh2 kat dlm blog
settle sendiri sudeh...
kan dh padah bile wt g tu...
org dari nk kesian..jadi meluat lak sbb childish sgt..
xpela korang blaja la dr sume ni
klu de pape yg xpueh hati, bgtau je trs n yg pntg cerita jgn kasi putar belit
org laen pn blh jd serabot g tu
btw hope bnda ni settle cpt
klu terserempak dgn mn2 senior..snyum2 la
tu jela cara nk mesra antara kita...
renung2 kan..dan selamat beramal....
Very Happy

cekooodo
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

hmm..

Post  sepi on Fri Aug 01, 2008 11:05 am

budak- budak lagi tuh...

diharap adik adik junior sekalian,
dapat memetangkan diri anda selepas ini ya.

ni bukan sekolah menengah dik...

sepi
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

post 2

Post  sepi on Fri Aug 01, 2008 11:23 am

budak- budak lagi tuh...

diharap adik adik junior sekalian,
dapat mematangkan diri anda selepas ini ya.

ni bukan sekolah menengah dik...

sepi
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

asmkm....

Post  jawa_BoYz on Sat Aug 02, 2008 10:12 am

ish2... kamu sume ni jgn dok tambah maslh...
patutnye kamu sume cube selesaikan maslh..
tentang matang..

stiap orang tu matangnye tak same... ade yang cpt, ade yg lmbat.. tp kebiasaanya kaum wanita lah yang cpt matang..
ni sume mslh yang biase je.. cume pandangan kamu sume pd masalah tu besar sgt..

cube fikir sejenak lah.. kita sume bakal guru.. bile dikatakan 'guru', kite ni golongan yang kene bercampur dgn sume orang..
ya, saya faham, kamu sume ckgu junior cube nak bertegur sapa dgn ckgu yg senior kn.. pastu disalah anggap.. biarlah orang salah anggap kat kita, jgn kita salah anggap kat orang.. tak elok tu..

klu kamu ckgu junior nak rapat2 dgn ckgu senior, truskan lah.. tp jgn lah rapat nye kamu dgn ckgu senor tu nmpak lain mcm.. huhu.. cukuplah sekadar tegur sapa... biasa-biasa je..

kita ni satu maktab... mcm satu keluarga.. kn?

"RENUNG-RENUNGKAN!! SELAMAT BERAMAH.... "


Smile Smile

jawa_BoYz

Jumlah posting : 17
Join date : 08.07.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

kite ubah!

Post  aipitibi on Sat Aug 02, 2008 10:17 am

aku sedih bile ade KPLI yang cakap kat aku 'aku kesian tengok korang,klua skolah masuk skolah'...
memang pun macam skolah,smorang anggap kite ni lekeh je,budak2 lagi,tapi bile dah jadi kes mcm kat IPteknik baru orang bukak mate...cukup la kalau management je yang buat kite macam budak skolah,kite kene la berfikiran matang,jgn la buat bende2 mcm kite kat skolah dulu,bab2 personal mcm ni xpayah la nak cite kat orang,nak2 lagi dalam forum Iptb,lu bikin lu punye blog sendiri,lu cite la ape lu nak dalam tu,lu suro orang komen....xpayah nak buat cite sedey dalam ni,kalau die mengate kat lu pun bukannye luak muke lu,luak duit lu,luak baju lu...

mentality,change it...

aipitibi
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

alahai...masalah kecik jd besaq

Post  QorinMus on Mon Aug 18, 2008 4:55 pm

Salam wat suma...
Wahai adik2 junior yg dikasihi lagi disayangi sekalian...

aku ni jarang sangat masuk blog camni...slalu lpk2 dekat blog2 yang sensasi...tp ritu member suma suh baca2 blog IPTB ni...xsangka plak ak...xpala, adat dlm blog, tulis je pe yg t'detik dalam hati...org bkn tau...!!!

Kepada junior2 yg asyik mengeluh dgn senior, belajar2 la tahan dengan perangai orang lain ni...kita dalam dunia ni bukan hidup sorang2...orang dalam dunia ni plak mcm2 jenis...klu stakat perangai@"fi'il" mcm tu pun da tak tahan, aku sarankan korang sumer ni keluar maktab dan cari tempat blajaq yang lain...

Semester yang pertama ni bg aku yang bergelar senior,adalah satu semester yang sangat mencabar...semester nila korang nak mengenali budaya kehidupan sebenar di IPTB...sbb tu waktu Minggu Pengurusan hari tu korang kena teruk bukan saja dari kalangan Fasilitator tapi jugak senior-senior yang lain...tapi kena igt, kami semua buat mcm tu adalah berlandaskan niat yang baik dan ingin mengajar...lantak la korang nak pikir cara tu xsesuai ke aper...bukan stakat senior ja korang perlu paham, tapi gelagat semua pensyarah, staff2 dan kakitangan di IPTB ni termasuklah pakcik2 & makcik2 cleaner....

Anggaplah budaya tegur2 senior ni sebagai latihan kepada korang utk menghormati orang yang lebih tua dan berpengalaman...klu stakat nak tegur atau ditegur senior pun dah mengeluh dan mengomel, tak tau la nak bayang bila korang ditegur oleh pensyarah ka, staff ka...even lebih teruk lagi ditegur oleh pakcik or makcik cleaner tu...

Aku tulis takat ni dulu...kepada semua junior2 baru kat IPTB ni, Selamat menjadi Warga IPTB...belajarlah cara hidup di sini pelan2...nanti korang semua akan paham dan bleh sesuaikan diri...aku pasti waktu tu, korang semua xkan menyesal punya duk kat IPTB ni, malh lebih menyayangi IPTB dan seluruh warganya...InsyaAllah...

QorinMuse.....

QorinMus
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Hahaha...

Post  socrates on Sun Aug 24, 2008 5:33 pm

Macam kenal jerk QorinMuse....

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

jgn tunjuk lagak!!!!!!

Post  iptb 199 on Sun Aug 24, 2008 7:51 pm

kpd smua adik2 ku syg.ni abg nak habaq mai.hmpa smua knapa suka amal kn budaya yg tak elok tu.hampa kn dah besaq2.takkn prangai nak tunjuk cam prangai budak2 sek men kot..yang tua kena syangi yg muda.yg muda plak jangan nak kuang ajaq.pa2 pun hampa jgn nak tunjuk perngai bodo hmpa.sbb hampa smua bakal cikgu..amalknlaa budaya saling mnyayangi antara satu sma lain....

iptb 199
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Salam alaik adik junior.

Post  Khalid a on Thu Sep 11, 2008 12:39 am

Salam alaik adik2 junior yg tersayang.
First of all, terima kasih atas komen tersebut. Ckup terharu.
Sy mewakili abang2 dan kakak2 senior memohon maaf atas kejadian2 yang x diingini yg telah berlaku kepada anda semasa dan selepas minggu pengurusan. Sedarlah adik, bukan semua senior2 begitu. Untuk pengetahuan adik2, perkara2 tersebut merupakan asam garam kehidupan di asrama. Mungkin telah berlaku salah faham di sini. Namun jgnlah adik2 risau kerana perkara2 sebeginilah yg akan mengukuhkan lg ukhwah antara kita semua. Kata org, xknl maka x cinta. Apabila telah lama di sini dan terlibat dgn aktiviti2 yg memerlukan kolaborasi antara adik2 dan kami senior, mungkin adik2 dan senior2 akan lebih mengenali hati budi masing. Ketahuilah adik2 yang bhawa semua jerit pekik dan teguran2 kami, senior2 semsa di minggu pengurusan hanyalah lakonan semata2 untuk menguji sejauh mana jati diri adik2 sebagai bakal2 guru dadn secara tidak langsung mendedahkan diri adik2 kepada kehidupan di sini dan sudah tentunya salah 1 persediaan untuk menjadi seorang guru yang tabah dan cekal kelak. Wallahualam..

Khalid a
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

salam

Post  bebudak on Thu Sep 11, 2008 1:06 am

salam kepada budak junior. aku pon pernah jugak jadi junior.......
semua senior pernah jadi junior. pernah kene marah pernah rase pe yg korang rase...
bende tak perlu kecoh2 pun adat la... sok lusa korg lak jadi senior.

alahai ini pon nak bising hekhekhek. takpe la bese la tu. darah muda hehehe. ok la

bebudak
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

asam garam kehidupan..

Post  mr gto on Thu Sep 11, 2008 5:55 pm

Lumrah la hidup di maktab berlainan benar dgn kat sekolah dlu2.. Budaya pon laen, pembawakan pon laen, cara pergaulan pon laen.. Disinilah adik2 yg junior nak kenal budaya di kampus.. Bagaimana cara hidup di kampus.. Bagaimana nak bawa diri semasa berada dlm sesuatu tempat dan keadaan... Cara2 untuk create rutin hidup bagi bakal seorg guru.. Mula2 rasa cam berat tapi disinilah wujudnya pengalaman yg seumur hidup anda akan ingat sampai mati.. Setiap semester anda akan berdepan dgn situasi yg berbeza.. pendekatan yg berbeza dan cara hidup yg berlainan.. Anda akan merasainya sendiri seiring dgn peningkatan umur anda.. 18..19..20..21..22..dan seterusnya.. Setiap tahun anda akan mendapat pengalaman yg berbeza. TP ingtlah adik2.. pengalaman tuh sgt berharga dan terlalu bernilai utk diri anda.. Masa tak akan berulang.. umur sentiasa meningkat.. Semua itu akan jadi kenangan yg tak ternilai utk anda bila anda telah meninggalkan IPTB ini.. Bila ingt2 balik leh tersenyum nanti.. Akhir kata binalah ukhuwah yg baik sesama senior dan jnior..

mr gto
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Nama

Post  AriffPutera on Wed Sep 17, 2008 6:04 pm

Dulu abg2 senior KDPM dgn KPLI dok letak nma bukn2 kat aku. Smpai la ni mlekat nma tuh. Ces2!

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: napa senior wat kmi cmNi??

Post  Sponsored content Today at 10:57 am


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik