Senior yg krg sopan

Halaman 1 dari 3 1, 2, 3  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Senior yg krg sopan

Post  Babybork on Wed Jul 30, 2008 2:27 pm

Salam..
wat snior2 yg dah nk abis 2...
ktorg tau la abg2 n akak2 2 tua dr ktorg..
ktorg respect korg..
tapi....
da jgk sesetgh yg sengal...
dh la dia yg wat slh...
pas2 kta dh mntak maaf, dia nk wat muka xpuas ati plak...
kta ni mls nk gduh jer...
mntang2 la dia 2 laki...
nsb bek la ktorg ni junior...
msa suai knal gigi lmbut dr lidah...
hampeh!!!
sruh senyum kat senior la..tp bla senyum diorg wat derk je kat kta..
skrg nak slh kn spa?junior jgk??
suma balun kat junior...

pa pn...muhasabah la dri2 anda 2...
confused

Babybork
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

WAH....

Post  jejaka b on Wed Jul 30, 2008 2:38 pm

fulamaaaak...
mkin berani bdk jnior nk tgur kte....
ko tgu la 2 3 ari lg...
pirat pirat pirat pirat pirat
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

jejaka b
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

hoho... jr oh jr

Post  sembangp on Thu Jul 31, 2008 4:23 pm

banyak bunyi lak junior kali nie ek..
byk branie nmpk..
dpn2 pijak semut xmati....
blakang2.. rimau mengaung rupenye..
huhu..
ko tu ar patut muhasabah diri..
nmpk sgt senyum xikhlas...
tok sah senyum kalo nk mengungkit..
dh hang wat palat dulu..
spe mau trime..
take tyme la...
kalu nak senyum 4 sdap kn ati senior pas ko wt slh xyah la..
better hg face to face jer...
dyeorg bukan nk marah pun...
maybe korang leh kamceng pasni smpai terkencing2....
huhu..
dah la tu junior..
hangpa sendiri perlu sdar...
xkn kite nk sdar kn...
jgn ckp blkg2...
PENGECUT namenye...

sembangp
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

junior ****** ****

Post  akulaser on Fri Aug 01, 2008 11:20 am

wah,
keji betul junior yang buka topic nih.
korang tu junior ok.
hormatla senior.

bab bab nak senyum nih,
budak2 junior mmg OUT!!!!!!

akulaser
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

senang cite...

Post  aipitibi on Fri Aug 01, 2008 11:33 am

adik...

kite bukan kat sekola lagi...kalo jumpe tegur la,xkenal pon xpe,senyum pun xpe...
kami yang senior ni bukan nak anda tabik spring kat kami,bukan nak anda angkat sembah,senyum jek..tapi kalau anda rase bende tu pun susah nak buat baik kluar jek,ini IPTB,Institut Perguruan Tuanku Bainun, diulang,PERGURUAN, kat sini orang blaja nak jadik cikgu,bukan nak keje makan gaji,kita didik anak bangsa,bukan rosakkan mereka...

aipitibi
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

kAjiAn SoSIal

Post  20 BERAn on Fri Aug 01, 2008 12:31 pm

gilE aaaaaaaaaarr.... bAgos bdk JuniOr nie... wAt luahan pRasaan... tp xpk pnjng korng nie...
setakat ckp dlm forum buLeh laaaa... ape Kte KOwng bgTaw la sndiRI Kt senIor yg Kowng ckp brlgk Sgt tu... bacUl laaaa.... Bukan Sume sEnior cm2... Aku Elok Jek sENyuM n Bg SalAm kt kowNg... Eleh koWng pn Bkn sLalu Bg salaM or TEgur aKu pn... xde lak Aku nk Bising !!! kNgkdng aKU lak Kne tEgur n Bg SalaM kt koWng.... jGn ckp Psl AdaB sdngkn Kowng pn Xbpe nk BEraDab... KOwNg tu dh La juniOR nk tnjK laGak lak... Sikit2 REport nAek Geli la aku ngn kowng NIe.... Dh lA kaki Repot bNyk soNgeh lak tu... trY la think +ve myb seNior yg KOwng tegOr tu Xprasan KE sebuk ke ni x seBok nK kutuk+makI... aku Ckp bkn kt Sume Bdk jUnioR tp yG HeboH kutUK seniOr dlM Forum Nie la... aDe gak bDk juniOR yg baGos aku tengoK... Dah!!! Baek KOwnG suME pk bLk then MUhasaBah diRi sblOm aku GEgaR koWng sume... Salam.............

20 BERAn
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Hohohoho... junior owh junior ku...

Post  Arch Ang on Fri Aug 01, 2008 12:50 pm

hohoho...

sedarlah wahai junior ku..

korng tu, dah bru msuk, kono la hormat..

ni nak habaq mai..

hampa nak snyum kat aku pun dak

ha neh, ada sorng lgik dak junior..

budget best kot, ckp ngn lecturer ngn ltak dlm poket, tngn pgng hp...

lecturer beb.....bt pala blh ngn lecturer..

then, ada plak mamat neh.... pergh

ckp ngn senior baik punya

tak bgi salam, takdak kata hormat..

pala straight...

trus tnya..

bangan punya bdak

neh, hampa klau tak tguq senior, kmi takkan tguq hampa..

snyum main2, pala hotak...

masa orientasi bagik salam pun mcm tak ikhlas ja..

neh, kita nak jdik ckgu, amalan mulia dalam jiwa kita....

tgur mnegur amalan maktab...

ni tembung tpi jln pun muka mencuka ja, simbah asid bru tau...

chao... assalamualaikum....

Arch Ang
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

ASMKM...

Post  jawa_BoYz on Sat Aug 02, 2008 10:24 am

da jgk sesetgh yg sengal...
dh la dia yg wat slh...
pas2 kta dh mntak maaf, dia nk wat muka xpuas ati plak...
kta ni mls nk gduh jer...
mntang2 la dia 2 laki...


BABYBORK....
kami tau kamu tu pempuan..
nak tegur tak slh... tp biar BERTAPIS ckit mulut tu k...
cara kamu ckp tu bukan nak menyatakan maslh atau meluahkan perasaan, tp cara kamu tu mcm nak cari pasal, nak cr masalah... cikgu babybork... mulut tu jaga ckit... kamu nak didik anak orang, tp kamu tak didik diri kamu sendiri dulu..
mulut tu jgn kasar sgt k.. klu pmpmuan, wat mcm cara orang pmpn.. ada maslh ckp elok-elok, bkn dok kutuk orng ye ckgu BABYBORK...

"RENUNG-RENUNGKAN!!!! SELAMAT BERAMAH.... "

Neutral Neutral

jawa_BoYz

Jumlah posting : 17
Join date : 08.07.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

baru lu tau...

Post  aipitibi on Sat Aug 02, 2008 10:27 am

lu orang budak baru jgn tunjuk kpale besar sgt...
jangan sampai otai2,kpale2,brader2,taiko2 tu turun mengadap lu orang...
korang gak yang sakit nnt kalo nak mintak coorperation dari kitorang nanti...
jangan sampai majlis2,event2,atau mende2 lain yang melibatkan senior,budak2 lu je yang datang...
jangan sampai lu orang kene pulau dok dalam ni,lu orang kene ingat tu...

wa panas beb...! Twisted Evil

aipitibi
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

setuju dengan jawaboyz!!!

Post  akuelase on Sat Aug 02, 2008 10:31 am

bebudak junior,
jgn KEJI sgt eh.
buat perangai elok2.
cikgu ker nih???

akuelase
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Berdamai laaaaa

Post  Diam ubi on Sat Aug 02, 2008 11:16 pm

a.kum.

Jadi laaaa.....wat apa dok panjang pase junioorr atau senioor....kite semua same saje. Tak lebih pun....kalau lebih tu elaun saja....KPLi banyak sikit...pismp...kurang sikit.....junioor lagi kuranggggg......biase la tu....

Wat ...kalo ko rang bergaduh elaun naikkkkkkk......puish..........!!!!!!!! jangan harap.....

Habeh tu wat apa....nak panjangkan ...hal ini. STOPPPPPPPP.

Mai la..kita buka tajuk baru lagi baguieh.

sekiang.

Diam ubi
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

hormat je la

Post  aki on Tue Aug 05, 2008 10:56 am

sakan nampak topi ni....
aki nak bagi satu je nasihat kat abang kakak dan adik junior (itu pun kalau nak dengar cakap org tua)
toksahla nak gaduh kat sini. satu dunia leh tau apadah jadi ngan korang semua. maila pakat-pakat minta maaf dari semua. jangan asyik tak puas ati je....takbaik.....yang penting hormat seua yang ada dalam dunia ni tak kita siapa walaupun makcik tukang sapu tu.... kema respekla...tegue semua....salam kat semua....senyumle selalu .....ok kan.....amacammmm...
leh buat tu....yanya ati nak buattak.....adios Very Happy

aki
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

gedik la plak

Post  bukit ij on Tue Aug 05, 2008 12:13 pm

uiks junior babyberuk?
apa la name pon pilih berok hakhakhakhak
weh dgo sini hang tu junior dok nak bisg2 plak
dah tu ayat takde hormat lgsung.
aku rase tak semua junior macam hang
ade yg dok senyum kat kami ok aje.
hang je yg bermasalah

bukit ij
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

sorry senior!!

Post  akumalu on Tue Aug 05, 2008 2:40 pm

assalamualaikum wbt,
1stly sy nk gtaw sy ni junior ambilan julai 2008.
sy nk mtk maaf sbb kwn2 batch sy nie wt hal...
sy malu gak bace komen2 nie..
btul ckp2 senior tu..
kte as junior mmg shrusnye tgur menegur..
n respect senior...
sy xmarah if senior nk marah2 kami tak senyum ke ape ke...
if wat mcm tu leh didik kami supaye btegur sape kn bagus...
kmi sokong...
kmi akn cube berdikari n taw budaye iptb nie..
maybe care senior2 marah leh wat kami (junior) baik ngn senior..
so...
sy wakil kwn2 yug len nk mintk maaf..
pde kwn junior yg len..
hope sgt kite dpt berubah k...chayok2..
igt la dok bumi org kite mesti ikot resam org..

akumalu
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

ilek-ilek suda...

Post  polis on Thu Aug 14, 2008 1:17 pm

inilah yang kite sume mahukan,damai....

aku sebagai polis yang dilantik oleh kerajaan polis se-malaya,akan menangkap sape2 yang gduh2...aku sumbat dalam jj (jail jamban)...

aku memang respek la kat ko weh...

Suspect aku si polis jahat Suspect

polis
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

berdamai.

Post  matGedik on Thu Aug 14, 2008 6:05 pm

hi semua.
pertama, saya nak mengucapkan selamat datang kepada semua adik adik junior ambilan julai 2008.
saya ni dah tua dah.
dah lama disini...
dah lali.
Arrow

berkaitan tajuk ni.
saya hairan kenapa masih ada pemikiran seperti ini dikalangan warga institut pengajian tinggi.
kita bukanlah di sekolah menengah lagi.
perangai mcmtu takperlulah ada dalam diri tuh.
nak komen pasal senior ke ape ke,
better sedarlah diri sendiri dulu.
pandang diri sendiri.
perbaiki diri.
masuk sarang lebah...
memanglah bahaya.
memang statement yang dikeluarkan tu, sememangnya tidak layak dikeluarkan langsung.
lainkali berfikir sebelum buat.

namun,
tahniah kepada wakil wakil dari kumpulan junior yang bangun memohon maaf.
menyedari kesilapan diri sendiri memanglah baik.
amalkan budaya yang sepatutnya ada di iptb.
sebelum ini sudah cukup aman kami disini.
seaman blok aman.
usahlah merosakkannya.

matGedik
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Jgn Pening Wahai Junior2....

Post  socrates on Wed Aug 20, 2008 12:31 am

Tahun 2008 ni byk mencatatkan cerita2 yg xenak didengar antara pelajar-pelajar junior dgn senior...ntah di mana silapnya...
Pendapat peribadi ak, anjing xkan menyalak klu xnmpak hantu...so, klu korang xwat pape prob masakan ader senior2 yang nk melenting...

Para Junior sekalian...anggaplah semester awal ni sebagai satu masa utk u all nak paham keadaan di IPTB ni...stakat kena marah, perli o nyakat sket2 tu...bersabarlah...

Mengenai perangai senior plak...korang akan paham nanti sbb apa depa ni berperangai mcm tu...tp, bg aku...tu sume nak mengajar korang jer...even nmpak mcm Rude tapi tula hakikat di sini...Pelik Tapi Benar (IPTB)...

Yang mana baek tu,ikutla....yang mana ader nmpak buruk dan cacat,cpt2 hindarkan diri...jgn korang asyek ckp perangai senior2 ni teruk tp sampai satu masa bila korang da jd senior, korang buat benda yang sama...fikir-fikirkanlah...

Lu orang ader otak kan...a Lu pikir la sendiri...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Senior Junior....

Post  BigDaddy on Thu Aug 21, 2008 11:30 pm

salam..
hello...
bab senior junior ni biasa la..kt mana2 pun.
so sabar la...
utk adk2 julai 08 ni.
korang sabar la tgk abg2 korg yg senior ckt 2..
julai 07..
dh ok pun..
siap leh lepak2 skaki dalam bilik.
tgk movie la..
makan la..
balut2 la..
n mcm2 lg..
smua ni take time..
tp kalau korang yg nak sembunyi je..
tk tegur2 kami ni..
tak kan kami yg nak cari plak...

BigDaddy

Jumlah posting : 3
Join date : 21.08.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Saling Hormat-Menghormati

Post  Pn Teoh on Mon Aug 25, 2008 2:10 pm

Salam Sejahtera dan Salam Perpaduan,
Masalah senior dengan junior macam adik-beradik yang berasal dari keluarga yang sama. Adik perlu hormat pada abang terdahulu ? ataupun abang yang perlu hormat pada adik terdahulu?
Mengingatkan saya: telur dulu ke, atau ayam yang didahulukan?
Bagaimana kalau kita fikirkan bahawa hormati pada semua orang tak kira dia mai dulu ataupun dia tu lambat datang. Sebab menghormati orang lain adalah satu tanggungjawab, satu nilai murni yang baik. Jika anda menghormati orang lain, sudah tentunya orang lain akan menghormati anda. Tunjukkan sikap: saya ingin memberi hormat kepada sesiapa sahaja yang saya jumpa tak kira dia itu pengarah, timbalan pengarah, pelajar, ataupun pekerja sekalipun.

Telur dulu atau ayam duhulu?
Tiada telur, tiada ayam; tiada ayam, tiada telur. Biarlah saling percaya mempercayai kepentingan kewujudan kedua-dua benda ini. Masalah siapa wujud dulu tidak timbul, yang penting ialah yang berada di depan saya tu adalah yang terunik dan saya bersyukur dengan apa yang ada.

Senior atau junior yang mana perlu dihormati terlebih dahulu? Kedua-dua ini unik dan kedua-dua ini perlu saling hormat-menghormati. Saling bermakna bersama-sama.

Oleh itu gunakan 3S yang telah anda hayati dengan 1P yang boleh membantu anda:
1P: Proaktif (IPTB)

Pn Teoh
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Sokong

Post  socrates on Mon Aug 25, 2008 9:41 pm

Sokong apa yang diperkatakan Pn.Teoh tu...

Mmg betul,tidak penting siapa yang datang atau wujud dulu...yang penting sama-sama menghormati...kami senior2 ni xdak masalah untuk menghormati andai kami juga dihormati...yang senior2 pulak,adik2 junior pun xdak masalah untuk menghormati kita andai mereka dihormati jugak...huhuhu...paham ke...???

Lu pikir la sendiri...

Terima Kasih Pn.Teoh kerana sudi mengambil bahagian dalam blog ini...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

TQ

Post  Pn Teoh on Fri Aug 29, 2008 2:39 pm

Terima kasih Socrates atas sokongan anda.

Pn Teoh
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

adik2

Post  scinece on Sun Aug 31, 2008 2:15 pm

salam
wat adik2 yg baru
kami yg senior ni teringin nak kt semua close
mgkin masih br
especially kamiorg yg baru balik praktikum
benda leh didik sama2
kami pum bukan perfect
korg pun sama gak..kt ttp manusia
n kepada baby yg bukak topik ni..u kene ingat
masuk kandang kambing,mengembek..masuk kandang harimau mengaum..sendiri mau ingat..
pape pun..kAmi hope dapat kenal batch baru ni..n as a family k..

scinece
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

biarlah...

Post  kuceng s on Sun Aug 31, 2008 4:34 pm

junior2 sekalian diharap anda bnyakkan brsbar...kmi snior dlu pon kne gam mcam nie tp xhran pon...xde nak kcoh2...korang nie mnja sngat...idop mat jatt!!!

kuceng s
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

ELOK2 SKIT

Post  FJ on Mon Sep 08, 2008 12:59 pm

hey what the hell of you junior???dun be so gud la.....korang pun tk betul nk tegur kitaorg,,,ibarat ketam mengajar anaknya berjalan...huhuhuhu

nampak cara teguran macam dari kelas yng option Pendidkan Islam nih....

dun be a snake la...you just a rubbish when u do like that!!!huhuhuh

no manner ar u

FJ
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

udah le.....

Post  aki on Mon Sep 08, 2008 4:19 pm

dah lama aki perhatikan topik ni....tak lalu nak tgk senoir n junir dok gaduh....tambah pula dah masuk ramadhan...tak lama lagi nak syawal...apa kata kita tamatkan di sini je leh.. Very Happy jangan sambung lagi ...buruk benar rasanya...satu dunia tau apa berlaku di sini.....maafkan je la semua salam silap setipa umat sengaja ke tidak ke apa ke setiap malam sebelum tidur...sure pagi nanti lega rasanya,,,,,,cubalah...jangan gaduh ye...malu.. Very Happy Very Happy

aki
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: Senior yg krg sopan

Post  Sponsored content Today at 10:05 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 1 dari 3 1, 2, 3  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik