Senior yg krg sopan

Halaman 3 dari 3 Previous  1, 2, 3

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

bile plak??

Post  rain on Wed Sep 17, 2008 2:52 am

salam..
menarik ni...
senio or junio??
ble plak senio wat korang mcm kanak2.
ish....
kami ajak men batu seremban ka???
ka kami soh ampa main guli??
ka kami soh ampa jgn mrayau2,nant kene culik??
ka kami soh pggl abang sayang??
waawawawa..
xde kan??
kalo ade xtaw la spesis ape...
bg pendapat aku la kan..
pangkat,umo,pendidikan bkan masalah...
kalo ade hormat dalam diri,secara xlangsung kita hormat...
bg yang senio,tunjuk la perangai yang menyenangkan dan baik...
kalo prangai kta mcm 'sampah' ade sape nak hormat??
so bg aku kita kene lah tunjuk sikap yang sopan,bkan skema pon...
bru junio ade rase hormat..
salahkah senio bg slam dulu??
xkan...
k bg junio plak...
kene la faham abang2 ni...
ego tinggi n rase diri nak direspect mmg tinggi...
so xsalah kalo korang mulakan dengan memberi salam..
aku cukup tehatu bile ade bdak bg salam...
senang..
secara xlangsung aku jd senang nak bercakap ngn dak 2...
n juni,harap2 sabar lah...
dunia sekarang ni mcm2...
pangkat,harta,wanita semua orang nak kcuali orang yang bertaqwa...
taw mane baik n buroknye..
so xsalah kalo kita mulakan...
wat baik,dibalas baik..

pikir2kan lah...
jadikan rasullullah sebagai contoh...

selamat berpuasa.

rain
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Kesimpulan

Post  AriffPutera on Wed Sep 17, 2008 5:23 am

Apo kesudahan, kesimpulan eh topik ni?? Apo tindakan kito sobagai Wargo kampus??

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Senior yg krg sopan

Post  20BeraNt on Wed Sep 17, 2008 6:37 am

sNg jek tindakAN yg pErlU kite Wt.... aPe katE sume stUdenT trun MaeN ptG(Lps blan Pose la)..... sEcAra XlngsNG blEh mrApatKAn huBUngan dan MenyEhatkn BadaN...... nI x doK dlm BlIK waT kunG fu SesoRAng, aPe cer???? lG2 jUnior bPe kerat Sgt tRun maen???? blEh kIrE gNE TanGAn la bRo..... mAjulah Sukan UntuK En. RoD.... Twisted Evil

20BeraNt
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

best jugak

Post  bijirin on Wed Sep 17, 2008 7:27 am

bes pa main guli...

trun rmai2 nanti hmpa xleh mian pulak sempit...

biarlah aku berkungfu

bijirin

Jumlah posting : 56
Join date : 12.09.08
Age : 29
Lokasi : Di Sini

Lihat profil user http://zarepan.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Kung Fu ke?

Post  AriffPutera on Wed Sep 17, 2008 4:53 pm

zarep wrote:bes pa main guli...

trun rmai2 nanti hmpa xleh mian pulak sempit...

biarlah aku berkungfu

xdpt bygkn mcm mne zarep berkung fu.
Haha..
Padang bnyk, gnekan sebaiknye. Gpun, bnyk g court len slain dr pdg hoki dgn court th. xkn la sume pakat nk men futsal dengan bola sepak kat pdg hoki tuh..

p/s- contohi ramizi, xpat men bola,die men tennis.

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

huhu

Post  hahhaha on Wed Sep 17, 2008 5:17 pm

majulah sukan utk sape???
xde mase utk die

hahhaha
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: Senior yg krg sopan

Post  T-Max on Thu Sep 18, 2008 2:27 am

aku tgh cari geng nak men roundest...sapa berminat mewakili maktab??
hehe

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Ada ka??

Post  AriffPutera on Thu Sep 18, 2008 3:58 pm

41m4n wrote:aku tgh cari geng nak men roundest...sapa berminat mewakili maktab??
hehe

Ada ka game tu kat kampus kita??
Klau ada, aku nk join.. Lma xmen.
Dulu aku ckup teror tang blg kayu bat kat kaki org lepaih pukui bola.
Hehe..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

setujuk ngan ariff

Post  budak ba on Sat Oct 18, 2008 6:08 pm

tahla... tah2 x junior yg xmesra rakyat...yela... diowang br masuk so xknl idop kt mktb neh penuh dgn dugaan

budak ba
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

seniorrr bodooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!

Post  cikgu ko on Sat Nov 15, 2008 10:45 am

weh korang bebudak senior memang bodohhh!!!!
perasaan bagusssss!!!!
ak serius macam nak lempang jer muke sesume bebudak senior tetambah yang rambut pacak2 2 .. dah la perasaan hensem! pastu konon main futsal pepetang badan ko sase la sanagt??? weh kalau macam tu bek ko jadi model buah kelape...den main futsal suruh orang amik bola.. dah sendiri tendang sendiri ambil arrr.... woi boleh blah... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Cool

cikgu ko
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

???

Post  bobkhairul_PMPS on Fri Sep 04, 2009 11:09 pm

kat sini takdak junior senior maaaaaaaaaaaa >>>>>> http://touchbyyou.ning.com/

bobkhairul_PMPS

Jumlah posting : 8
Join date : 11.03.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

muhasabah diri

Post  cz on Sun Sep 06, 2009 9:00 am

assalamualaikum semua adik2
saya ni bekas pelajar IPTB ingin menyatakan sesuatu pada kamu semua. saya rasa terpanggil utk bgtau n nasihat buat adik2. pasl senior n junior tu semua bukan bnda yg penting pn, apa yg pasti kita perlu capai cita n impian kita. apa tujuan kita dtg ke IPTB?adakah kita mahu seronok n berlagak n jgk mahu dilayan seperti raja. buang la tabiat tu semua, lagpun forum ni hnya utk berkgsi pendapat yg membina lebih2 lagi soal akhirat n akademik kita. byk lagi yang perlu adik2 semua ketahui n pelajari n jgk fikir. fikirlah tggungjwb kita lepas abs bljr ni mcmn...jd seorg guru buknya senang dik. berusaha la bersungguh2 n muhasabah diri itu yg lebih penting.
guru pembina negara bangsa_

cz

Jumlah posting : 1
Join date : 06.09.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

jgn disebabkan nila....

Post  kickdafella on Sun Aug 01, 2010 12:17 pm

bersyukurla wahai dindaku.... maktab ini tempat yg aman.... manusia saling menghormati....

bermuhasabahlah wahai adik beradik semaktab ku.... sedangkan umar calon syurga juga bermuhasabah....

berbaktilah umatku.... palingkan jari telunjukmu yg menunjuk org lain... Smile

kickdafella

Jumlah posting : 2
Join date : 01.08.10

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Senior yg krg sopan

Post  Sponsored content Today at 10:06 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 3 dari 3 Previous  1, 2, 3

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik