lewat datang kuliah

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

lewat datang kuliah

Post  aki on Tue Aug 05, 2008 10:47 am

aki nak tanya la kat korang ni.....bangun pagi jam 7 ke. dah solat subuh ke. coz aki tengok jam 7.45 masih longlai lagi datang dari asrama. apa dah jadi ni....kuliah patut jam 7.45. jam 8 baru nampak batanh hidung. kalau di sekolah nanti gerenti dapat surat cinta dari GB kalau dah selalu sangat lewat. bangun.......jom ke kuliah cepat......nanti terlepas apa yang penting....undang-undang tak dikuatkuasakan makin lemak le korang ye....aki rasala ....pentadbir tu pikir nak buat apa kuatkuasakan undang-undang ketat sangat coz korang yang ada dah besar panjang(ye ke)....kebanyakannya masuk iptb ada 5a spm....tentunya pandai nak nilai mana yang patut kan...kan... Very Happy

aki
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Denda dta lewat

Post  Intercep on Thu Sep 11, 2008 3:03 pm

Untuk pengetahuan aki, skarang ni pihak HEP telah menguatkuasakan undang2 baru. Sesaper yg lewat g kelas dan dpt ditangkap atau dikesan oleh pihak HEP akan dikenakan denda atau lbh tepat lg, saman RM20 bg 1 kepala. Bg yg xmai kelaih plak, ska memonteng, akan disaman sebanyak RM50. Arrow

Intercep
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  T-Max on Thu Sep 11, 2008 5:01 pm

hehe...sokong langkah2 HEP tu...tapi harap duit yang masuk tabung amanah tu dapat digunakan untuk student balik...
persoalan aku ialah sistem merit di maktab...boleh ke maktab buat sistem mcm u...kalau ada kelas bawu masuk kelas...
bukan apa kadang2 kami kena tukaq2 kelas 2 3 kali...susun atur kelas yg kami dh susun org lain masuk depa ubah habis...
pastu guna alatan kelas kami sampai rosak...LCD kami yg baru dapat dh x nyala...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Saman

Post  zarep on Thu Sep 11, 2008 8:13 pm

Hari2 mai lambat time org dapat elaun kita kena byq pulak

sehari xmai RM50

sebulan xmai RM1500

org dapat elaun RM1000

kita kena bayaq lg RM500

elaun : RM-ve 500 naya

zarep
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

muahahahahah

Post  bebudak on Fri Sep 12, 2008 6:54 am

wey zarep tau takpe hakhakhak
bagus tindakan HEP guna duit hahahaha
kalu tak buat la undang ape2 pun tak jalan punyer tapi guna duit berkesan ooooooo
hahahahaha

MR ITS nak wat sistem macam U tu leh tapi lambat siket la.... bukan senang nak wat dalam mase terdekat ni....
macam hari2 makan nasik susah jugak nak tukar makan bende lain. kene slow2.......

bebudak
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  T-Max on Fri Sep 12, 2008 7:43 pm

bekesan ka??
aku ghasa dak lagi kot...
kdg2 aku frust gak...
selalunya lecturer akan konfem nk buat klas ke tak...
ini dh terbalik...student yang kol tya lecturer nk wat kelas ke tak...
huhu...mmg laa syok bila x dak kelas...tapi bila slalu sgt aku ghasa kosong...
mcm kata MBO..maktab ni masuk kelas x penting...mensyurat tu yg lagi penting ..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

sapa yang nak ilmu tu...

Post  aki on Sat Sep 13, 2008 10:41 am

to 41m4n...
sapa yang nak bljr ni ?????
lecturer ke korang suma...
tak nak dtg kuliah suka ati korang la....
kalau denda nanti dibuat sungguh...naya korang nanti.....
ha...ha...ha..

aki
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  bijirin on Sat Sep 13, 2008 10:16 pm

aki wrote:to 41m4n...
sapa yang nak bljr ni ?????
lecturer ke korang suma...
tak nak dtg kuliah suka ati korang la....
kalau denda nanti dibuat sungguh...naya korang nanti.....
ha...ha...ha..

ha bayaq2...hehe Laughing

bijirin

Jumlah posting : 56
Join date : 12.09.08
Age : 29
Lokasi : Di Sini

Lihat profil user http://zarepan.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

hehe

Post  T-Max on Sat Sep 13, 2008 10:47 pm

itu laa...aku pun x suke gak cmtu..
tp nk wat cmne...

pg tadi aku dh hampir kena gak..haha
nasib laa mr eow ni sorg yg memahami...

yela mana x pelik...dr ramai2 batch aku...
bape kerat je yg turun...

mesti ada special case..

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Pakat kejutkan kawan

Post  AriffPutera on Mon Sep 15, 2008 4:12 am

Sesape yang bangun awal tu, pakat2la tlg kejutkan kwn2. Kesian kwn2 angpa bgn lewat. Yg slalu bgn lewat, pesanla kat kwn2 tlg gerakkan pagi2. Rukun tetangga kene jge. xgtu kwn2??

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

huahaha

Post  ramadhan on Wed Sep 24, 2008 1:42 pm

duit denda masuk tabung amanah???????
biaq betoi
hangpo jagn main2
mana hangpo tau duit tu masuk tabung amanah
any prove????

ramadhan
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

lalalala

Post  ramadhan on Wed Sep 24, 2008 1:45 pm

wei???
lu ingat sume org datang lambat sebab malas ke?
hang tau tak yg datang lambat tu ada masalah laa
senag je nk hukum orang
ikut aku la nk datang awal ke lambat

ramadhan
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

sebab kalau aku dtg lewat...

Post  T-Max on Wed Sep 24, 2008 7:00 pm

kadang2 aku x tidor pasal asgment...start buat kul 9 mlm kul 7 pagi bawu nk print...
kalau aku x print org lain nk dtg print...
lagi satu sbb waktu awal x de kelas...kalau pegi kelas pun x blajar..melengung je bek x yah pi lagi..
lagi satu nk tya hampa...antara kalut pi kelas pastu x leh wat apa2 dengan x kalut pi kelas tapi dok wat asgment kat bilik...mana lagi baik??

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

lewat dtg kuliah

Post  greengra on Wed Sep 24, 2008 7:18 pm

sume dh besar..pandai2 fikir..klu lmbt bersebab ni xpa..tp kalu dh berpuluh2 kali lmbt sebab perkara yg sama xkan xda inisiatif yg diambil oleh individu terbabit utk bgn awl dan ke kuliah seperti biasa..klu waktu assgment xble nk kata apa..
*p/s : nanti kalau dh jd pendidik mungkin kita sendiri akan merasai apa perasaan pensyarah bila masuk kelas tp masih ada guru pelatih yg xmasuk kelas lg..

greengra
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  alesana on Wed Sep 24, 2008 8:39 pm

create ler masa, set dlm mind esok walau camana pon nk gerak awal gi kuliah. Or set dlm hati kita nih nak bangun sembahyang suboh, then insyaallah la.. mudah nak bangun awal kalau nk gi kelas.. walaupon tidoq kul 3-4 pagi pon.
takkan la nak bubuh punch card kot. hehehe.

alesana
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  T-Max on Wed Sep 24, 2008 9:06 pm

bukan apa...kadang pikiaq x baloi pun pi awai dok wat kalot2...
kalo x caya cuba pi tgk bapa org kat ostel awai pg rabu...
isunya ada bnda yg lebih baik akan aku dapat kalau pi lewat..
kdg2 kesian tgk yg x dak reja dok melengung kat luaq library tggu depa buka pintu...
so pilihlaa sendiri...undg2 nk mudahkan kita...bukan nk susahkan kita...

tingat kata encik adnan...malam2 time x dak keta...kalau lampu merah bek kita belah jaa..
buat apa nk tggu kalau buang masa..ye dak?

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

aiman..

Post  pakupyg on Fri Sep 26, 2008 3:39 pm

ish ang ni aiman..ang suma dok igt ang betoi..suma ang igt apa yg ang wud tu xsalah..

pyh org mcm ang aiman..pikiaq ang ja..suma bnda nk bangkang..xkira r ada reason ka bukti ka..kdg2 kita kena tgk apa yg kita nk bangkang..logik x??perlu x??

pakupyg
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  socrates on Sat Sep 27, 2008 10:21 am

aki wrote:to 41m4n...
sapa yang nak bljr ni ?????
lecturer ke korang suma...
tak nak dtg kuliah suka ati korang la....
kalau denda nanti dibuat sungguh...naya korang nanti.....
ha...ha...ha..

Memang dah dilaksanakan da...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  socrates on Sat Sep 27, 2008 10:26 am

pakupyg wrote:ish ang ni aiman..ang suma dok igt ang betoi..suma ang igt apa yg ang wud tu xsalah..

pyh org mcm ang aiman..pikiaq ang ja..suma bnda nk bangkang..xkira r ada reason ka bukti ka..kdg2 kita kena tgk apa yg kita nk bangkang..logik x??perlu x??


Ni kemeanis...(No Komen)...AIMAN kena check balik.....ko juga kata bloger kena terima kritikan...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  socrates on Sat Sep 27, 2008 10:29 am

41m4n wrote:bukan apa...kadang pikiaq x baloi pun pi awai dok wat kalot2...
kalo x caya cuba pi tgk bapa org kat ostel awai pg rabu...
isunya ada bnda yg lebih baik akan aku dapat kalau pi lewat..
kdg2 kesian tgk yg x dak reja dok melengung kat luaq library tggu depa buka pintu...
so pilihlaa sendiri...undg2 nk mudahkan kita...bukan nk susahkan kita...

tingat kata encik adnan...malam2 time x dak keta...kalau lampu merah bek kita belah jaa..
buat apa nk tggu kalau buang masa..ye dak?



Tergelak plak aku...AIMAN...aku tgk ko ni skejap cakap 'A',skejap plak cakap 'B'........
tak caye,ko tgk balik sume post ko....
BAHAYA betul...nanti org cakap ko ni XDAK PENDIRIAN...!!!
so..focus one topic and critic wisely,don't be so arrogant...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  T-Max on Sat Sep 27, 2008 1:12 pm

semua ikut keadaan laa paku oi...
bukan kita kena terima somethg tu secara bulat2...
ada alasan untk kita kata A ada alasan untuk kata B..

apa kata paku quote kata aku...nanti aku cek balik...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  T-Max on Sat Sep 27, 2008 1:15 pm

pakupyg wrote:ish ang ni aiman..ang suma dok igt ang betoi..suma ang igt apa yg ang wud tu xsalah..

pyh org mcm ang aiman..pikiaq ang ja..suma bnda nk bangkang..xkira r ada reason ka bukti ka..kdg2 kita kena tgk apa yg kita nk bangkang..logik x??perlu x??

bila aku kata aku betoi dan bila aku kata owg len salah??
ini open discussion masing2 ada hak kan...
hg cuba tgk balik dalam konteks apa yg aku kata boleh dan aku kata x boleh...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  pakupyg on Wed Oct 15, 2008 8:15 pm

hmm da pusing blk r..org len bc pon penin tgk ag kata kot laen..satg bila ada org komen yg len ang ubah lak pendapat ang..

mna bulih cmtu aiman..mcm mna org nk respect ang..

p/s: da smpai masa utk aiman berubah....

pakupyg
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Uiks..!

Post  AriffPutera on Fri Oct 17, 2008 3:53 am

Uiks..!! toksah la dok telagah yg mana betui, mana dak. Kita ni srumpun kat tgh utan neh. berbaek la sesama kita. Sokonglah program integrasi nasional. Haha.. penin sat.

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  pakupyg on Fri Oct 17, 2008 8:34 am

bukan berkelai..tp yg mna bulih pebetoi kita pebetoikan....

pakupyg
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: lewat datang kuliah

Post  Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik