kisah seram di iptb kembali....

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

kisah seram di iptb kembali....

Post  kuceng s on Sun Aug 31, 2008 3:55 pm

kepada sesiapa yang mempunyai pengalaman seram baru sila kongsi bersama-sama....supaya kita dapat jadikan iktibar.....zaaassss

kuceng s
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  kuceng s on Sun Aug 31, 2008 4:07 pm

bilik aku sblah tandas jer...cmfirm aku rjen g tndas...bile aku bsuh tngan or gsok gg sorang2 msti de rse sesuatu sdang tngok aku kat blakang....

kuceng s
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

gangguan ble rumete xder...hahahahahahaha

Post  ayam gor on Sun Aug 31, 2008 4:35 pm

helllooo sume...kat cni aku nak kongsi satu citer mengenai gangguan yang aku alami mse rumete aku pi KAGUM...hahahahha...jeng...jeng...jeng...

first skali mse aku sem 2....mse 2 rumete ak pi kagum bola sepak...so terpaksalah aku duk sorang2...hahahahaha...ekeleeeee...duk sorang je pun hahahahhaha....so malam 2 aku kena tidor sorang 2 la...tengok2 malam 2 hujan lebat lak ngan guruh kilat sume cukup...aku wat xtau jer la....
tibe2 time aku baru ak lelap mate, dalam keadaan gelap 2...tetapi kadang2 terang disinari cahaya kilat..aku nampak satu lembaga tengah baring kat lantai bilik aku...ahhhhh sudahhh...nak kater mbr2 aku dah tutop pintu n xder lak orang masuk....pastu lembaga ni panjang x macam manusia...tapi lembaga ni x begitu jelas d pandangan aku kerana suasana gelap dan aku pun xder la nak ushaa lame2 benda 2...hati aku dhhh berdegup laju .....aku pun paling kepala ke dinding n terus pejam mata sambil tido...kol leh bayang dalam keadaan hujan lebat 2 ngn kipas pasang
aku leh rse panasss glerrr...aku terus tido sambildalam hati kater ko nak tumpang tumpang la tapi jgn kaco aku...hahahahha...aku terus tido sampai esok subuhh...nasib baik xder pe2 berlaku...

second time mse aku 4....time ni pun rumete aku pegi KAGUM futsal...sekali lagi aku kna duk sorang2...hahahahha...ingatkan dah tukar bilik xder mender nak kaco aku...tapi bender ni minat benor nak kaco aku...aku pun xtau knp...hahahahaha...malam 2 aku tido agak lewat jugak dalam kul 2...baru jerk aku nak lelapkan mater sedap jer dengar bunyi berdengkur kat katil rumete aku...aiseyyy men...untuk memastikan yang bunyi 2 bukan bunyi kipas aku pun bangun n terus bukak lampu n tutup kipas...memang bukan bunyi kipas...bunyi 2 masih lagi kuat...aku keluar bilik kot2 jiran aku berdengkur ke hape ke...time kat luar bilik satu hapak bunyi pun aku x dengar melainkan bunyi cengkerik...hmmm die nk tumpang lagi la ni...aku terus masuk bilik tutup lampu bukak kipas n terus tido wat x tau jer...bunyi berdengkur 2 makin kuat...aku rse cuakk gak mase 2 tapi wat xreti jer n ntah bile aku tertidor sampai subuh besok.....

haaaaa...2la kawan2 pengalaman aku kat iptb mengenai makhluk gangguan ni...jadi aku bersyukur la kerana die x mengapa-apakan alu...mungkun die nak temankan aku kot sebab rumete aku pi kagum....allahuakbar..itulah kebesaran tuhan...

ayam gor
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

lembaga bertanduk..

Post  jawa_BoYz on Mon Sep 01, 2008 11:49 pm

saya tak taulah ape kebendenye tu....

terserempak jam 1 pagi waktu hujan renyai..
bnda tu dok berdiri tegak btul2 kat belakang umah en. anas...

subhanAllah...
mtk2 jgn lah terserempak lagi..

jawa_BoYz

Jumlah posting : 17
Join date : 08.07.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  T-Max on Tue Sep 02, 2008 2:52 pm

jawa_BoYz wrote:saya tak taulah ape kebendenye tu....

terserempak jam 1 pagi waktu hujan renyai..
bnda tu dok berdiri tegak btul2 kat belakang umah en. anas...

subhanAllah...
mtk2 jgn lah terserempak lagi..

sir kamal kot..huhu

masihkah anda igt cerita jenglot tahun lepas??

masihkah anda kenal dengan Idrus??

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

ades

Post  kuceng s on Thu Sep 04, 2008 7:06 pm

ade sekali terdengar bunyi menyeramkan kat tangki air...tngah nek beskal mse tue...tibe2 jer dengar bunyi yang pelik...nak pandang rase xsdap plak...so wat xtau lar

kuceng s
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Suatu masa..

Post  AriffPutera on Wed Sep 17, 2008 5:56 pm

1 malam tu, aku g online kat info central. Time tu aku xdek broadband lg..Time tu gelap.. Hujan renyai2.. Tetibe dalam kol 12malam, aku nmpak 2 org bdk chinese trun tergesa2 dr tingkat atas.. Apsal plak dorg ni?? Nk ke tandas ke?? Agknye la kot.. Cuaca sejuk kan?? Aku continue dgn kerje aku td, online. Tetibe, kerusi kat meja sebelah kiri aku bergerak.. Siap ader bunyi lg. Aku da mule suspen. Jantung aku, dup dap dup dap.. Aku cube menyedapkan hatiku. Mungkin kucing dok men sondol2 kerusi kot.. Tetibe kerusi yg kedua bergerak.. Ces, kco daun betul bende ni.. Angin kot.. Lantk la..

Aku truskan aktiviti aku tuh tnpa menoleh kiri kanan. Tetibe.. 4 kerusi bergerak serentak dari bwh meja tuh! Jeng2.. Mcm nk pecah jantung aku time tuh.. Hai mambang, ko men kasar ye mambang? Alamak, pe nk buat neh? Aku redha jek. Time tu mcm ayat terbayang kat kepale. Tp xtaw nk bce yang mne 1. Istighfar je la bebanyak. Nk tkot pe, aku xkco die, wat pe die nk kco aku. Aku tekad! lantak ko la, ko men la sensorg dgn kerusi2 tuh. Mls aku nk lyn. Angin bertiup dgn lebih kencang, hujn mulai lebat semule..

Tetiba terpacul guard dari bwh meja tuh! "Ko sorg je ke dik?" Tanye die. Hampeh betol! Mcm nk tercabut jntg aku, rupe2nye pak guard punye angkara. xptot..Nsb bek aku xdek sakit jantung. Klau x, da lme aku jalan da.

p/s- Jgn mudah melatah ble menghadapi situasi mcm ni. Hehe..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

pak guard

Post  nino on Thu Sep 18, 2008 10:48 am

Tetiba terpacul guard dari bwh meja tuh! "Ko sorg je ke dik?" Tanye die. Hampeh betol! Mcm nk tercabut jntg aku, rupe2nye pak guard punye angkara. xptot..Nsb bek aku xdek sakit jantung. Klau x, da lme aku jalan da.

ko confirm ke tue pak guard..
ape ke hal nye pak guard dok bwh meja..
ntah2 benda lain yg menyerupai pak guard kot..

nino

Jumlah posting : 7
Join date : 17.09.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

idrus?

Post  bijirin on Thu Sep 18, 2008 2:31 pm

hat tu brunai..

darus la che abg...

hehhee

bijirin

Jumlah posting : 56
Join date : 12.09.08
Age : 29
Lokasi : Di Sini

Lihat profil user http://zarepan.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Betol..

Post  AriffPutera on Thu Sep 18, 2008 3:48 pm

ko confirm ke tue pak guard..
ape ke hal nye pak guard dok bwh meja..
ntah2 benda lain yg menyerupai pak guard kot..

Btol pak guard. Aku mmg cam pak guard tu. Slh sorg dr bebudak mude tuh. xkanla mate aku silap kot.. Aku rabun. Mungkin sbb time tu da lewat kot.. Keje dorg kn brisiko..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  T-Max on Fri Sep 19, 2008 12:13 am

zarep wrote:hat tu brunai..

darus la che abg...

hehhee


haha..aku dh terkonpius dengan hantu bersaudara ni...

tp aku ade pnglaman gak ngan mnda2 ni masa moda2 dulu..

al maklumlaa...skolah kt kaki gng jerai...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Cerita la..

Post  AriffPutera on Fri Sep 19, 2008 12:20 am

41m4n wrote:
zarep wrote:hat tu brunai..

darus la che abg...

hehhee


haha..aku dh terkonpius dengan hantu bersaudara ni...

tp aku ade pnglaman gak ngan mnda2 ni masa moda2 dulu..

al maklumlaa...skolah kt kaki gng jerai...

Blh la kongsi kat sini. Hehe..
Tringat penah kene wawancara dgn tam cili padi utk drama gaia.. Hantu jepun.. Hehe..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  T-Max on Fri Sep 19, 2008 12:25 am

maka al kisahnya ada sorng junior yg mempunyai keistimewaan bersahabat dengan jin...
maka pd suatu malam yg hampir pg..beliau dengan rasa yg agak nak x nak mengajak aku bertemu rakannya itu...
makan turunlah aku dan dia ke pdg bola skolah aku yg bertentangan betul2 dengan punck gunung jerai...
makan dlm samar2 mlm trnmpk lah aku sekujur entiti yg kelihatan berjubah hitam serta bersrrban hitam...
tingginya melepasi tiang gol ....sunnguh ak x sgka itulah dia si haji bima yg usianya dianggarkan 3000 tahun kata junior aku tuh..selepas beberapa lama entiti tersebut hilang....aku x dpt lihat wajhnya kerana dalam samar2 yg gelap...yg pasti penglamn tu akan aku igt....

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  AriffPutera on Fri Sep 19, 2008 12:36 am

41m4n wrote:maka al kisahnya ada sorng junior yg mempunyai keistimewaan bersahabat dengan jin...
maka pd suatu malam yg hampir pg..beliau dengan rasa yg agak nak x nak mengajak aku bertemu rakannya itu...
makan turunlah aku dan dia ke pdg bola skolah aku yg bertentangan betul2 dengan punck gunung jerai...
makan dlm samar2 mlm trnmpk lah aku sekujur entiti yg kelihatan berjubah hitam serta bersrrban hitam...
tingginya melepasi tiang gol ....sunnguh ak x sgka itulah dia si haji bima yg usianya dianggarkan 3000 tahun kata junior aku tuh..selepas beberapa lama entiti tersebut hilang....aku x dpt lihat wajhnya kerana dalam samar2 yg gelap...yg pasti penglamn tu akan aku igt....

Time tu ader rse nk terkucil x??

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  T-Max on Fri Sep 19, 2008 12:40 am

x cos aku dengan dak junior tu...
dia bukan dtg mengejut tp muncul slowly smpai laa nmpk imej dia...
kalau habaq kat uncle ni mau dia wat shhoting kat skolah aku lak..
haha

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Zaman jd junior

Post  AriffPutera on Fri Sep 19, 2008 12:42 am

41m4n wrote:x cos aku dengan dak junior tu...
dia bukan dtg mengejut tp muncul slowly smpai laa nmpk imej dia...
kalau habaq kat uncle ni mau dia wat shhoting kat skolah aku lak..
haha

Time aku jd junior lu, rmai kwn2 aku kne tindih. Bukan kne tndh yang "tut".
Kne tindih dgn makhluk halus. Rsenye skrg ni pun ader.

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  T-Max on Fri Sep 19, 2008 12:43 am

AriffPutera wrote:
41m4n wrote:x cos aku dengan dak junior tu...
dia bukan dtg mengejut tp muncul slowly smpai laa nmpk imej dia...
kalau habaq kat uncle ni mau dia wat shhoting kat skolah aku lak..
haha

Time aku jd junior lu, rmai kwn2 aku kne tindih. Bukan kne tndh yang "tut".
Kne tindih dgn makhluk halus. Rsenye skrg ni pun ader.

besa laa tuh...

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

nasi lebih

Post  kuceng s on Tue Sep 23, 2008 8:54 pm

kat asrama aku dulu pon banyak berlaku....
tapi paling aku xleh nak lupe mase aku g men bola lar taon lepas...
aku nampak mmber aku kne tindih dpan mata....
mse tue aku tengah tngok cter pirate of carribean...
mmber aku dah tdo mse tue...
pastu tibe2 die mengeluh-ngeluh tambah dengkur sket atas katil...
aku ingat die mengigau...
aku biar lar...
pastu aku tengok dah lain mcam pulak..
aku nak tegur pon xbrani...
aku biar kan je lar die tu...
pastu pagi 2 aku tnya die npe die ngeluh2 smlam...
skli die cakap die kne tndih daaa...
aku pon jem..adeh

kuceng s
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

sebabnyer

Post  orang ka on Fri Dec 05, 2008 9:10 pm

kne tindih ni antara sebabnyer kite sebelom tdo 2 x bc doa blk trus je lompat atas katil.nane taw kot2 makhluk halus 2 ade atas katil ,marahla die so sebelum tdo kerpas2 dlu bantal2 2 n tilam 2 .berwudhuk n bace doa insyaallah slamat.klau kne jgk bc ayt kursi.insyaallah. Very Happy

orang ka
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: kisah seram di iptb kembali....

Post  Sponsored content Today at 10:05 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik