siapa JPP kat maktab ni???

Halaman 2 dari 3 Previous  1, 2, 3  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Re: siapa JPP kat maktab ni???

Post  T-Max on Sun Sep 14, 2008 3:35 pm

zarep wrote:aiman...taun depan hg kena depan skali..hehe

tggu berat aku turun 30 kg dulu..hahaha

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

RAIN...BACA ELOK2...FIKIRKAN....!!!!

Post  socrates on Sun Sep 14, 2008 7:01 pm

rain wrote:[font=Comic Sans Ms]by ni jpp on Sun Sep 14, 2008 12:53 pm

xsemuakan aku ckap..
ang xbaca ka apa yang ak tulis???
letih je aku ckap xsemua...
ang ni boleh tahan gak..
sbb org mcm ang la forum ni jd panas..
xfaham isu..
baca la elok2..
fahamkan...
sory 2 say..

SALAM...AKU SUSAH BETUL NAK MASUK FORUM NI...SKALI MASUK,MESTI ADER PERKARE2 BERBANGKIT...EVEN BENDA TU DAH NAK BASI...WAHAI BUDAK RAIN...(aku nak panggil abang mcm ZAREP wat,aku ni mudah menyampah dekat orang,TERUTAMA ORG MACAM KO!!!!)

YANG XABEH2 NAK UNGKIT PASAI JPP NI APSAL...???APE YANG DIORANG WAT KAT KO...??ADER KE KO NI DICABULI OLEH GENG2 JPP...???ADER...???ADER KE JADI 'SODOMI'...???ADER...??? YANG NAK UNGKIT PASAI SUKAN LA,APA LA...YANG DUDUK KAT DEPAN TU ADAT LA SBAGAI PEMIMPIN KO...ADER KE, DALAM OLYMPIK HARI TU KO NAMPAK PRESIDENT CHINA,
BUSH,PAK LAH OR OTHER PRESIDENT LARI UTK NEGARA MASING2...???ADER...???XDER KAN...MESTI LA DIORANG ADER WAKIL MASING...NI KLU SUMA HANTAQ JPP, KO JUGAK NANTI PERSOALKAN MANE JPP LA KAT MAKTAB NI...AKAI ADA KA...???

MCM TU LA JUGAK DALAM KOT...KO NI TULEH PAKAI OTAK X???

MEMANG JPP WAKIL PELAJAR...!!! JPP GAK WAKIL IPG MASING2...!!!

SEBAB,PELAJAR TU SEBAHAGIAN DRPD IPG...IPG SEBAHAGIAN DRPD PELAJAR...!!! ADA PAHAM...!!!?

TENTANG KO KATA JAWATAN XBALANCE...MMG ADER PILIHAN RAYA(PR) HARI TU...MCM2 KAUM MASUK BERTANDING UTK JAWATAN BIRO2 TERTENTU...(xpercaya,aku leh mintak statistik kat En.Shahidan)...TAPI BAI,DAH NAME PUN BERTANDING, SAPER MENANG DIA LA DAPAT JAWATAN TU...DIA MENANG PUN,ORG YANG PILIH...!!!JGN JADI BODOH BAI...!!!WAT MALU COMPANY...!!!

NI AKU CABAR KO...AKU DAH TAU SAPE KO...TAHUN DEPAN AKU NAK TENGOK MUKA KO ADER...TENTANG NAK PILIH KO JD JPP KELAK,AKU XPASTI LAGI....SELAGI KO BERPERANGAI MCM BUDAK BODOH, LAGI TU AKU PERCAYA KO TAK LAYAK...!!!

SO,UBAH SIKAP...BUKTIKAN KAT AKU,AKU NI SILAP MENILAI KO...!!!INGAT, NI CABARAN AKU...!!!JGN PANDAI CAKAP JER...!!!

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

KOT??

Post  Aku JPP on Sun Sep 14, 2008 7:10 pm

Aku rasa kan masa merentas desa tu, JPP x dilantik lagi.. so????

Aku JPP
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

SALING TEGUR MENEGUR

Post  socrates on Sun Sep 14, 2008 7:29 pm

[quote="41m4n"]
rain wrote:
itulah..kdg2 aku pun perasan..
cuma malas aaa...nk jaga ati member2 laa katakan...
satgi dia terasa susah lak...
tp tu laa..bila mai tang bab nk jg hati tu mula laa bertebaran flyers..
huhu..padahal dok asrama satu asrama jaa..
so gunakan ruang porum ni untuk teguq..
mcm ampa ni org x knai...komen p laa janji jgn lebih2..
kalau lebih2 admin edit...
pandai2 laa pikiaq..kalau tujuan nk menghentam dengan nk meneguq...
berbeza tuh...

Actually,klu nak tegur org tu,lebih baik slow talk depan2...xtimbul isu nak jaga hati atau x...klu kita tegur org tu depan2,tula yang dituntut oleh BAginda Rasul...

Forum ni gunanya kita nak bincang pasai isu yang memang xleh kita nak ckp depan2...so,aku rasa stakat nak tegur-menegur sesama rakan tu...depan2 je...

socrates

Jumlah posting : 285
Join date : 18.08.08
Lokasi : Anywhere but Here...

Lihat profil user http://www.ahmadmuzani.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: siapa JPP kat maktab ni???

Post  T-Max on Sun Sep 14, 2008 10:39 pm

[quote="socrates"]
41m4n wrote:
rain wrote:
itulah..kdg2 aku pun perasan..
cuma malas aaa...nk jaga ati member2 laa katakan...
satgi dia terasa susah lak...
tp tu laa..bila mai tang bab nk jg hati tu mula laa bertebaran flyers..
huhu..padahal dok asrama satu asrama jaa..
so gunakan ruang porum ni untuk teguq..
mcm ampa ni org x knai...komen p laa janji jgn lebih2..
kalau lebih2 admin edit...
pandai2 laa pikiaq..kalau tujuan nk menghentam dengan nk meneguq...
berbeza tuh...

Actually,klu nak tegur org tu,lebih baik slow talk depan2...xtimbul isu nak jaga hati atau x...klu kita tegur org tu depan2,tula yang dituntut oleh BAginda Rasul...

Forum ni gunanya kita nak bincang pasai isu yang memang xleh kita nak ckp depan2...so,aku rasa stakat nak tegur-menegur sesama rakan tu...depan2 je...

huhu...tapikan abe jpp..kdg2 aku konpius...
sapa lagi update lecturer kaa JPP..
kdg2 JPP cakap mcm ni..lect kata cmtu lak..
mcm kes elaun kami laa...
JPP kata bulan 10..
aku pun mula laa bajet duit aku..
tup2 dh masuk lak...

aku x salahkan JPP tapi kdg2 terpikir..
tp kdg2 maktab ni buat apa x habaq kat JPP..
bukan soal JPP dengan HEP jaa..

ni soal seluruh organisasi maktab..kenapa x dak satu bnda yg tetap..
kawan aku dh mengamuk kat kelas sbb 5x kena taip balik surat permohonan...

yg aku sedih PA pengarah kata surat HEP x ikut format betoi..
abis sapa yg betoi??
aku ngan kawan aku yg ngadap timbalan 5x kena ulang alik print surat tu..
yg x tahan pasal titik jaa pun..
sampai kena ulang print 5 kali...
nasib laa en ibrahim bek hati bg pinjm printer..

haa...yg nk jd JPP boleh laa rajin2 baca komen kat sini..
pastu leh lancarkan manifesto...haha

T-Max

Jumlah posting : 455
Join date : 17.02.08
Age : 59
Lokasi : In front my screen

Lihat profil user http://forum.eleganeers.net/index.php

Kembali Ke Atas Go down

Ehem2!

Post  Tun Arif on Mon Sep 15, 2008 3:24 am

Wah, satu soalan yg bgus Rain. Klau ko nk tau spe JPP, jmput dtg bilik aku A2/2. Aku akan jwb segala persoalan ko ttg JPP. Kdtngan ko amat dialu2kan. Kt sni aku nk nshtkan korg rjn2 la lawat laman web JPP. Klau laman web JPP pun xtau, ko xlayak nk brckp, bertanye spe JPP kampus ni. Mai dtg blk che, che blh tlg trgkn mata hang yg rabun tu. Segala soalan hang yg kabur tu akan aku jwb dgn jwpn yg berhikmah. Jgn malu2, jgn segan silu.

Tun Arif
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Ehem2!

Post  Tun Arif on Mon Sep 15, 2008 3:25 am

Wah, satu soalan yg bgus Rain. Klau ko nk tau spe JPP, jmput dtg bilik aku A2/2. Aku akan jwb segala persoalan ko ttg JPP. Kdtngan ko amat dialu2kan. Kt sni aku nk nshtkan korg rjn2 la lawat laman web JPP. Klau laman web JPP pun xtau, ko xlayak nk brckp, bertanye spe JPP kampus ni. Mai dtg blk che, che blh tlg trgkn mata hang yg rabun tu. Segala soalan hang yg kabur tu akan aku jwb dgn jwpn yg berhikmah. Jgn malu2, jgn segan silu.

Tun Arif
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

ilek socrates..

Post  PokGuard on Mon Sep 15, 2008 12:39 pm

-->tunggu seseorang wat akuan bersumpah. jgn name jpp dipetik suda.ashraf ke kena....naya depa..x gtu socrates?

PokGuard

Jumlah posting : 15
Join date : 13.09.08
Lokasi : -Nil-

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

tun arif....socrates..

Post  rain on Mon Sep 15, 2008 12:55 pm

sedar la ayng korang ni xsesuai jd pemimpin...
sbb...
pemimpin kene terima kritikan...
n tanye ape yang silap...
bkan nak tunjuk yang ang ni OTAI.....
dtg bilik ang wat pa???
ang p pggl semua bdak maktab,ang berucap...
awat xwat???
aku ja ka nak taw???
ang nak aku dtg bilik ang wat pa???
niat manusia lain ngn mulut bai....
kalo ko rase ko hebat,ade lg org hebat dari ko..
jgn ingt bdak lain xleh wat pape...
ko pkir la kalo ko pemimpin...

rain
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

siapa JPP kt maktab ni???

Post  fairdye on Mon Sep 15, 2008 1:28 pm

soalan si rain ni nak kata cerdik x cerdik sgt r..ni nak gtaw la ni (rasanye rain xtaw kot..xpe..dimaafkan..).. aku tulis ni skali je..

1) ko kata JPP x lari b'sama2 masa merentas desa kan? utk pengetahuan mr. rain, hari merentas desa adalah pada 28 Februari 2008. pada pagi 28/2/08 tu, pilihanraya utk pemilihan JPP baru diadakan. ktorang sdiri pon xtaw lagi sape yg jd JPP, sape yg xdpt jd JPP..suruhanjaya pilihanraya (SPR) Institut, baru nak kira2 jumlah undian petang tuh masa org p merentas desa..klu x caye, p tanya sdri dgn akak2 kelas BA/PA semester 4 skrg..diorg yg jdi SPR.. pagi ari Jumaat,29/2/08, barulah senarai pnuh pilihanraya siap dgn bil. undian msg2 kuar n on 31 Mac 2008,barulah Majlis Watikah Perlantikan diadakn d Dewan Aminuddin Baki..so sini spatotnye x timbul probs JPP x lari bsama2 sbb JPP pon x wujud lagi time tuh..yg duk kat pondok guard n senyum ms korg merentas desa tu, aku xtaw r sape2 sbb ko yg nampak..aku nampak pak guard je kat situ..len kali sila bercakap m'ikut fakta..kalu x caye dgn info+tarikh2 di atas, sila cek dgn inchek Shahidan bin Hashim..

2) utk pilihanraya ritu, yg mencalonkan JPP ni bkn diri sendiri taw tapi pljr2 mktb ni n siap kna ada sokongan dari pljr2 mktb ni gak..nak konfem lagi, p tgk sdri borang pencalonan JPP kat inchek.shahidan...kat situ xde pon org calonkan diri sdiri..dan utk jadi JPP, mmg kita kumpulkan semua dak maktab dan wat undian..klu x, xde lah ari mengundi mr.rain oit...statistik ari mengundi ritu pon ade disimpan lagi-bpe dtg m'undi, bpe x dtg,bpe undi rosak etc..

3) siapa JPP kat maktab ni?? hmm..klu ko xtaw r kan..g tgk kat softboard dpn HEP..list name JPP ade kat situ- siap FULL NAME n NO. FON...ade papehal x puas ati, cdgan,kritikan,,etc, ko straight msg diorg..klu x knal gak diorg, p buka blog JPP- ade muka sorg2 JPP..x dpt knal pasti gak diorg?? haa..p jmpa S/U JPP..dia leh tnjuk n introduce kat ko JPP sorg2 siap dgn biodata msg2 lagi..bwk kwn2 skali utk kita saling kenal mengenali..rasanye da ade sesi pkenalkn JPP..klu S/U pon xknal gak..ko tny r kwn2 ko yg leh bwk ko jmpa mana2 JPP..mereka sme leh m'bantu..

4) JPP buleh trima kritikan..tpi kritikan tuh kenalah berasas dan setiap kritikan tuh kena lah ada skali dgn cadangan..klu da kritikan ko tu xde lgsg fakta2 (bkn bukti2 eh..ada bukti lg bagos..), sape yg x mrh..cth nye psl merentas desa tu, JPP pon x wujod lagi time tuh inchek hujan oiiitt...dah klu ko rasa ko lgi berkelayakan fr JPP skrg, ko taw ape tugas2 n peranan2 pemimpin, n dpt memartabatkan JPP mcm MPP kat U, ko sgt2 lah dialu2 kan jdi JPP...mktb mmg menanti2 kan org yg bsemangat waja mcm ko ni..syg klu org mcm ko x dilantik utk mewakili pelajar2 maktab nii...utk jadi JPP ni, xde had2 umur @ ikut kesenioran taw..klu ko dak yg bru daftar 2,3 hari pon bleh btanding..no kompromi..tpi xtaw r bpe org yg akn undi kita kan..hmm...disini aku mendoakan agar ALLAh s.w.t mengizinkan ko menjadi pemimpin di IPTB ni b4 ko kuar 1 hari nanti..aminn..amin..ya robbal alamin...

fairdye
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: siapa JPP kat maktab ni???

Post  MU on Mon Sep 15, 2008 1:29 pm

jpp bes...
apekah...?
Rolling Eyes

MU
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Review

Post  AriffPutera on Mon Sep 15, 2008 2:22 pm

sedar la ayng korang ni xsesuai jd pemimpin...
sbb...
pemimpin kene terima kritikan...
n tanye ape yang silap...
bkan nak tunjuk yang ang ni OTAI.....
dtg bilik ang wat pa???
ang p pggl semua bdak maktab,ang berucap...
awat xwat???
aku ja ka nak taw???
ang nak aku dtg bilik ang wat pa???
niat manusia lain ngn mulut bai....
kalo ko rase ko hebat,ade lg org hebat dari ko..
jgn ingt bdak lain xleh wat pape...
ko pkir la kalo ko pemimpin...

Terima kasih dengan nasihat ko rain. Bagus ko ni, sentiasa cuba menyatakan idea2 yang bernas. Aku terima kata2 ko tu dengan hati yang terbuka, berlapang dada kerana aku taw, mungkin ko xsedar hakikat yang sebenar yang berlaku dalam JPP. Untuk pengetahuan ko rain, setiap slot perhimpunan mingguan telah dibahagi kepada jabatan- jabatan. JPP terletak di bawah Jabatan HEP. Jd, jika JPP nak wat perhimpunan bersama pelajar, perhimpunan pada minggu itu hendaklah dikendalikan oleh HEP. Malah, JPP juga harus mendapatkan persetujuan daripada KJ HEP untuk mengambil alih perhimpunan pada minggu tersebut. Oleh kerana perkara itula aku suh sesaper yang rasa kabur mengenai beberapa tugas JPP, mai la datang bilik A2/2. xpun mai la datang bilik A2/5. Jgn mudah salah sangka. Bulan pose ni yop. xgne kome pose berlapor seharian, solat tunggang- tonggenk kalau kome menuduh org membute tuli.

salam...
wawawa...
ckap mmg la senang....
knape jd pemimpin kalo dah taw diri xleh wat???
terpakse???
anggap la i2 amanah dari allah..
korang taw kite jd cikgu ade sbb...
kite jd pemimpin ade sbb...
spe yang tetapkan????
ade korang buka minda korang???
eh,mmg kita xmcm u...
tp kita budak2???
KO NAK SOH AKU JD???
alalh xizinkan lagi...
korang taw ape tugas pemimpin???
knape korang nak pertikaikan bile dah kene kritik???
xleh trime sbb ia pahit???
ape yang aku nampak jpp kat mata aku???
aku xkisah dorang xwat tugas...
ade dorang mentas desa bile budak2 semua lari???

dok kat pondok pak guard n senyum??
i2 jpp???
ni yang korang nak back up???
bpe kerat yang lari...
aku leh bilang...
sibuk sgt ke sampai xleh join???
xmesra rakyat langsung!!!!

Ni seperkara lg. Sng cite aku mmg JPP. Pengerusi biro yang uruskan penginapan ko kat asrama tuh, merangkap penghulu Kolej Kediaman Aman. Klau xsilap aku la kan, time merentas desa tu aku lari. Walaupun pada mulanya aku xdpt no giliran, aku sendiri yang g jumpe pengerusi rumah aku, Rumah amanah, mintak no giliran dari die. xadil ko men tuduh2 macam tu. Kalau ko ader aim kat certain individu, jgn ko libatkan semua. Time tu Pilihanraya dalam pun xwat lg. Untuk pengetahuan pembaca sekalian, pilihanraya dalaman untuk jawatan JPP dibuat beberapa hari sebelum Pilihanraya Umum Malaysia. Aku xmemendam rasa terhadap sesiapa yang menuduh JPP sebagai itu dan ini. Aku sedar ramai yang tidak mengetahui hakikat dalaman JPP, ramai yang tidak tahu apa yang telah dilalui oleh JPP untuk menegakkan keadilan dan hak2 pelatih. Jangan samakan JPP IPGM dengan MPP universiti2 awam dan swasta. Namanya sahaja sudah berbeza inikan pula bidang kuasa dan darjatnya.

Sebenarnya jika nak diikutkan, xramai di antara JPP yang sedia ada sekarang yang betul2 nak bertanding jawatan- jawatan tersebut. xtringin langsung sebab taw dah perkara mcm ni akan terjadi. Tetapi atas dasar kesedaran untuk memperjuangkan hak2 pelatih, kebanyakan kami mengambil keputusan untuk memohon jawatan2 tersebut. Itupun selepas tarikh tutup permohonan ditunda sebanyak beberapa kali. Izinkan aku bertanya kepada pembaca2 sekalian, di mana kamu semasa jawatan2 tersebut ditawarkan kepada pelatih2?? Di mana pemimpin2 yang benar2 layak, pemimpin yang dikatakan boleh memikul tanggungjawab lebih baik daripada kami barisan perwakilan? Jika ada, kami sekalian perwakilan sedia untuk melepaskan tanggungjawab kami kepada pemimpin2 yang telah ditakdirkan tersebut dengan berlapang hati tanpa sekelumit penyesalan waima sebesar zarah sekalipun. Jika ada, lancarkanlah undi tidak percaya terhadap perwakilan2 yang ada sekarang. Tidak guna jika hanya tahu bercakap tetapi tidak boleh melaksanakan apa yang diperkatakan.

Jika hendak dihitung sumbangan JPP trhadap para pelatih pada tahun ini, xckup jari rasanya. Tidak perlulah diuar- uarkan program apa, jasa apa kami sekalian perwakilan telah lakukan. Sebelum tidur malam tu, cuba fikir- fikirkan, renung- renungkan. Daripada pemerhatian aku sepanjang tiga tahun setengah berada di kampus ini, pelatih di kampus mempunyai satu budaya. Kebanyakan pelatih di kampus ini suka mencadang dan melantik seseorang untuk menjadi pemimpin mereka. Sentiasa mengharapkan pemimpin mereka memberikan yang terbaik bagi mereka. Tetapi apabila pemimpin mereka memerlukan sokongan mereka, mereka lari begitu sahaja membiarkan pemimpin mereka terkapai keseorangan memikul tanggungjawab yang seharusnya dipikul bersama.

Bukan niat aku untuk mencari salah atau aib sesiapa di sini. Jauh sekali untuk mencari musuh. Niat aku hanya untuk menerangkan mana yang kabur, untuk menjelaskan mana yang kurang jelas. Maafkan aku sekiranya ada di antara perkataan- perkataan aku di sini yang mengguris hati mana2 pihak. Kita Hanya merancang, Allah yang menentukan, sesungguhnya Allah adalah sebaik2 perancang. Setiap yang baik itu datang dari Allah, mana yang silap itu datang dari aku, hamba Allah yang kerdil dan senantiasa melakukan kesilapan. Wallahualam.


Salam ukhuwah,

Pengerusi Biro Asrama JPP IPG Kampus Tuanku Bainun 2008,
Penghulu Kolej Kediaman Aman 2008.

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

to biro asrama jpp

Post  rain on Mon Sep 15, 2008 2:57 pm

aku tulis salah ke???
ke ko dah xfaham???
aku ckap semua ke???
ko dah pening???
sape aku nak tegur jpp 2???
sepatutnya,korang yang wat organisasi ni lah yang kene tegur...
ko rapat ngn dorang,knpe ko biar bnda ni berlaku??
adil???
ko bertanggungjawab??
pikir la...
aku nak korang sedar,jgn guna pangkat untuk menganiaya org lain..
bkan semua...
pada matt jat,kopral, n yang len2...
bgus la korang wat keje yg menyenangkan bdak2 maktab..
bg yang dok jpp atas name??
knape korang xtegur???
takot??

rain
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: siapa JPP kat maktab ni???

Post  AriffPutera on Mon Sep 15, 2008 7:52 pm

aku tulis salah ke???
ke ko dah xfaham???
aku ckap semua ke???
ko dah pening???
sape aku nak tegur jpp 2???
sepatutnya,korang yang wat organisasi ni lah yang kene tegur...
ko rapat ngn dorang,knpe ko biar bnda ni berlaku??
adil???
ko bertanggungjawab??
pikir la...
aku nak korang sedar,jgn guna pangkat untuk menganiaya org lain..
bkan semua...
pada matt jat,kopral, n yang len2...
bgus la korang wat keje yg menyenangkan bdak2 maktab..
bg yang dok jpp atas name??
knape korang xtegur???
takot??

Sbnrnye bukan sebab takot, tp xkuasa nk melayan kerenah. Hahaha..
xrmai yag mcm tu dlm jpp. Ader due tige kerat.

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

boring

Post  rain on Mon Sep 15, 2008 8:18 pm

salam...
boring aku wat isu ni...
k la...
xbuka2 alngsung mata..
k cukup la aku melayan karenah jpp yg power ni..
aku minta maaf...
aku xbenci kat jpp,tp aku nak korang jd wakil aku yang berketrampilan...
c u all again...
have a nice day...
xbek doa untuk menganiaya orang...
doa bg balasan yang sepatutnye ckup la...
i'm sory..
kpda jpp,berusaha lah menaikkan martabat korang...
gud luck..
c u again...
i'm watching u all..
i'm not scared with all of you..

rain
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

terima kaseh

Post  bijirin on Mon Sep 15, 2008 8:22 pm

hahahah

hahaha

bijirin

Jumlah posting : 56
Join date : 12.09.08
Age : 29
Lokasi : Di Sini

Lihat profil user http://zarepan.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Syukran Jazillan

Post  AriffPutera on Mon Sep 15, 2008 8:45 pm

Time kasih. Marilah kita beramai2 mendoakan saudara2 kita ke arah kebaikan bersempena bulan Ramadhan yang barakah ini. Takbir!

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

bagus2...

Post  rain on Mon Sep 15, 2008 8:59 pm

kepada jpp...
aku harap korang berusaha lagi...
orang bukan benci,tp menerima care korang...
kpda individu tertentu la...
yang wat keje,aku respect kat korang...
n aku harap korang boleh menasihati antara rakan seorganisasi...

bulan ramadhan yang mulia ini..
aku susun sepuloh jari...
myb aku ade wat salah...
betul kate kawan aku...
kalo kite wat org sakit hati,pahala akan kurang...

lastly,try ur best...
naikanlah martabat korang...
aku akan sokong korang kalo aku suka cara korang..
wat mase ni ade beberapa org je...
so yang len berusaha lah...
buang yang keroh amik yang jernih...
pilih lah jalan yang luas atau sempit...

salam ukhwah...
terima kasih kerana sudi berbincang...
aku kenal korang,korang xkenal aku...
rain,hujan...
c u all...


lol! same2 lah muhasabah diri...

[center]

rain
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

boleh brkenalan

Post  bijirin on Mon Sep 15, 2008 10:49 pm

boleh brkenalan?

teringin nk bekenalan dgn Korang itu

siapakah gerangan korang.. hehehe

bijirin

Jumlah posting : 56
Join date : 12.09.08
Age : 29
Lokasi : Di Sini

Lihat profil user http://zarepan.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Kebetulan

Post  AriffPutera on Mon Sep 15, 2008 11:15 pm

Td kebetulan aku ader nmpak budak pkai baju design hujan. Mungkinkah itu rain?? Hehe..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: siapa JPP kat maktab ni???

Post  bloodlin on Mon Sep 15, 2008 11:18 pm

Takyah la duk tuju2 no.. kotnya slh org bahaya.

bloodlin
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

who??forget it..

Post  rain on Mon Sep 15, 2008 11:25 pm

hujan???
rain???
ade kaitan...
atas name...
bju hujan dak india ade pkai..
p la target die..
wawawawawawa...

xdapet den nak nolong... lol!

rain
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Kok dek kau la ujang..

Post  AriffPutera on Mon Sep 15, 2008 11:28 pm

Kok dek kau la ujang. xdapek den nolonh eh tu doh. Bnyk laie kojo lain den nk kono buek. xdo ngebalo an kau yo. Sampai den pencen cikgu xabeh. Hehe..

AriffPutera

Jumlah posting : 228
Join date : 15.09.08
Age : 29
Lokasi : Malaysia

Lihat profil user http://tenteramalam.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

X effect pape pn eh...

Post  PokGuard on Tue Sep 16, 2008 7:30 am

wat porabih borah jah....

PokGuard

Jumlah posting : 15
Join date : 13.09.08
Lokasi : -Nil-

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

muhasabah lah

Post  rain on Tue Sep 16, 2008 9:48 am

eh dah bersahur pon ade niat burok lg?
wat ilang pahala je...
daaaaaaaaaaaaa.....
orang yang melakukan maksiat dan kejahatan,sesungguhnya solatnya xsempurna..
renung2kan la...
ang pikiaq la...

porkguard lol!

rain
Tamu


Kembali Ke Atas Go down

Re: siapa JPP kat maktab ni???

Post  Sponsored content Today at 5:34 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 2 dari 3 Previous  1, 2, 3  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik